Startlaphoz Csatlakozz!

A legfrissebb adatok szerint óriási a gyerekszegénység

A sportolóknak adják a gyermekvédelemre szánt pénzek egy részét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 24. hétfő, 13:46

 Egy csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint 182 millió forintot elvesznek a gyermekjóléti maradványokból, és a sportteljesítmények megbecsülésére adják. Pedig a legfrissebb adatok szerint óriási a gyerekszegénység – írja a vs.hu.
 
   A 444.hu szúrta ki a csütörtöki Magyar Közlönyben azt akormányhatározatot, amely a 2013-as költségvetési maradványok átcsoportosításáról rendelkezik. E szerint 182 millió 304 ezer forintnyi pénzt elvesznek a "szociális és gyermekvédelmi, gyermekjóléti feladatellátásból", és 182 millió 304 ezer forintot a "sportteljesítmények elismerésére, megbecsülésére" fordítanak. Ezzel kapcsolatban megkerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, még várjuk a választ.
 
   Ez a határozat ugyanazon a napon jelent meg, minthogy a Magyar Tudományos Akadémia szociológiai intézetében ismertették az Eurostat legfrissebb adatait, amelyek roppant szomorúak a magyarországi szegénységről. A magyarországi helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott, és ezt a gyerekek különösen megszenvedik. A súlyosan lecsúszottak (depriváltak) aránya a 2009-es 20,3 százalékról 2013-ra 26,8 százalékra emelkedett, ez nemcsak az EU átlagához (9,6) képest óriási lemaradás, de a visegrádi négyeknél is nagyjából kétszer rosszabb arány. A legdurvább adatok ugyanakkor a gyerekszegénységre vonatkoznak: Magyarországon a 7 év alatti gyerekek 42,4 százaléka él szegénységben.

   Az MTA egyébként azért szervezett konferenciát a témáról, mert a KSH idén, pénzhiányra hivatkozva nem jelentette meg a szegénységi és kirekesztési statisztikákat.

Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A sportolóknak adják a gyermekvédelemre szánt pénzek egy részét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector