Startlaphoz Csatlakozz!

Ne csorbítsák a pedagógusok szerzett jogait az értékálló bérezésre

A bérrendszer módosításának elutasítását kéri a pedagóguskar elnöke és több igazgató

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 13. szombat, 13:20

Továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez, ne változtassanak az erről szóló jogszabályon - egyebek mellett ezt kéri a kormányfőhöz, a szaktárca illetékeseihez, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetőihez címzett nyílt levelében a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke és tizenhárom rangos gimnázium vezetője.

    A dokumentumot - amelyet a 2014 őszén megjelent szakmai kiadványban a legjobb helyekre sorolt állami-önkormányzati és egyházi gimnáziumok igazgatói, valamint a pedagóguskar elnöke írt alá - szombaton juttatták el az MTI-hez.

    A nyílt levélben azt kérik, hogy a parlament vonja vissza a költségvetési törvény tervezetéből a pedagógusok bérezésére vonatkozó hátrányosan elemeket. Az Országgyűlés ne csorbítsa a pedagógusok szerzett jogait az értékálló bérezésre - kérik, továbbá azt, hogy a jövőben minden, a közoktatást érintő változtatási elképzelésről folytassák le előzetesen, kellő időt biztosítva a törvényileg is kötelező egyeztetéseket az érintett kamarával, a szakmai szervezetekkel és a szakszervezetekkel.

    „Meg vagyunk győződve arról, hogy kéréseink nemzeti érdeket fejeznek ki, s nemcsak a pedagógusok, hanem a teljes magyar társadalom támogatását bírják” - fogalmaztak.

    Kifejtették: a 2010 és 2014 közötti kormányzati ciklus oktatásügyet érintő átfogó reformjai között a szakma társadalmi megbecsültségét elismerő intézkedés volt az új pedagógus-bértábla minimálbérhez kötése. Álláspontjuk szerint az alig több mint egy éve megalkotott jogszabály már középtávon javította volna a pedagógusok helyzetét. Az új kormányzati periódus kezdetén nem hangzott el olyan tájékoztatás, hogy a kabinet e jogszabálynak a pedagógusok számára kedvezőtlen módosítására készülne - jelezték. Kifogásolják azt is, hogy a törvényi egyeztetési kötelezettség ellenére nem keresték meg a Nemzeti Pedagóguskart a költségvetési törvény tervezett módosításával kapcsolatban a beterjesztés előtt.

    A törvényjavaslat elfogadása beláthatatlan következményekkel járna egy olyan helyzetben, amikor egyre jelentősebb társadalmi feladatok hárulnak erre a 160 ezres rétegre - írták.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A bérrendszer módosításának elutasítását kéri a pedagóguskar elnöke és több igazgató.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector