Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre több cég él a pályázati lehetőségekkel

Trendi lett családbarát munkahelynek lenni?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 12. csütörtök, 09:59

Nagy az érdeklődés a szaktárca újabb, keret- és pályázati összegben is megemelt kiírása iránt - mondta el a Ma reggelben az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

   Évről évre nő a családbarát munkahelyek száma Magyarországon, egyre több cég él a pályázati lehetőségekkel - mondta a csütörtöki Ma reggelben az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin hozzátette: nagy érdeklődés fogadja a most megjelenő, márciusig pályázható, keretösszegében duplájára (50 millió forintra) és a pályázható összeg nagyságát tekintve (1,5 millióról 3 millió forintra) is megemelt kiírás iránt.
 
   A szakember úgy látja, mára büszkeség, „trendi" családbarát munkahelynek lenni, ami azért fontos, mert valaki, aki gyermekeket nevel, vagy idős szüleit gondozza, úgy mehet be munkahelyére, hogy a problémáit nem kell titokban tartania, hanem nyíltan beszélhet róluk, és számíthat munkaadója segítségére is. Egy profitmaximalizálásra törekvő vállalkozó tudja azt – tette hozzá az államtitkár -, hogy az a jó munkaerő, aki boldogan megy be dolgozni, lelkesen végzi a munkáját, és nem frusztrálja folyamatosan, hogyan egyeztesse össze családi életet a munkahelyével. És itt nemcsak az édesanyákról, de az édesapákról is szó van – tette hozzá.

   Egy vállalati óvoda, egy családi napközi, egy nyári tábor persze óriási segítség, ilyet azonban inkább csak a nagyobb cégek engedhetnek meg maguknak, de támogatás lehet már a rugalmas munkaidő is, ha egy szülő például délután hamarabb elmehet a gyerekért az iskolába, óvodába, és otthon este folytathatja a munkát. Nagyon sokat segíthet a részmunkaidős foglalkoztatás lehetősége, de a pici gyermekével otthon lévő anya folyamatos, élő kapcsolata a munkahellyel is ösztönző lehet – hangsúlyozta az államtitkár. Mindezek az intézkedések bátoríthatják a gyermekvállalást, amelynek ma az egyik legnagyobb akadálya, hogy a nők úgy érzik, választaniuk kell munka és család közt – hangsúlyozta az M1 csütörtök reggeli műsorában az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Trendi lett családbarát munkahelynek lenni?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector