Startlaphoz Csatlakozz!

Balog: a kormány feladata lebontani az akadályokat a gyermekvállalás elől

Kiszámítható életpályát a családoknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 24. kedd, 07:57

A kormány feladata, hogy a gyermeket vállalni akaró családok előtt lebontsa az akadályokat, és kiszámítható életpályát nyújtson nekik - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Balog Zoltán kiemelte, az elmúlt évben a kormány számos intézkedést hozott, hogy megkönnyítse a gyermeket vállalók életét, és a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb népesedési adatai is bíztatóak, hiszen 2014-ben olyan mértékben emelkedett a születések száma, amelyre az elmúlt öt évben nem volt példa - tette hozzá a miniszter.

    A tárcavezető - ismertetve a statisztikai hivatal számait - elmondta, hogy 2010 óta tavaly született a legtöbb gyermek Magyarországon, 91 500, ami 3,2 százalékkal több, mint az azt megelőző évben. Jó hír az is - fűzte hozzá -, hogy 6,5 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma tavaly a 2013-as adatokhoz képest, összességében pedig 2010 óta 20 százalékos csökkenés figyelhető meg az abortuszok számában.

    Balog Zoltán szintén kedvezőnek ítélte, hogy az elmúlt évek számait figyelembe véve folyamatosan nő a házasságkötések száma: 2014-ben 38 700 házasság jött létre, 1714-gyel (4,6 százalékkal) több, mint 2013-ban. Megjegyezte, míg 2002 és 2010 között 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig az elmúlt négy évben 9 százalékos emelkedés figyelhető meg.

    Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azokról az intézkedésekről számolt be, amelyeket a kormány tett azért, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek, illetve a gyermeket vállaló családok életét megkönnyítsék.

    Az államtitkár elmondta, a családi adókedvezmény rendszere révén tavaly 197 milliárd forint maradt a családoknál, és a becslések szerint az adóbevallás időszakáig ez 235 milliárd forintra fog emelkedni.

    Novák Katalin beszámolt az egyéb juttatási formák alakulásáról is. Eszerint tavaly a gyed extrát 16 ezren, az úgynevezett testvér gyedet több mint 10 ezren, a diplomás gyedet pedig négyszáznál többen igényelték.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kiszámítható életpályát a családoknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector