Startlaphoz Csatlakozz!

A vállalatok 68 százaléka tervez létszámbővítést

Hay Group: a hazai cégek negyede számol létszámcsökkentéssel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 03. péntek, 08:04

A magyarországi cégek 68 százaléka tervez létszámbővítést a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég felmérése szerint, amely az idei év foglalkoztatással és javadalmazással kapcsolatos terveire kérdezett rá.

    Létszámcsökkentéssel a vállalatok negyede számol.

    Mindkét csoportban tíz százalékos létszámváltozást terveznek, így a munkahelyek számának enyhe növekedése várható, mert a munkahelyek bővítését tervező cégek jóval többen vannak, mint a csökkentést tervezők - derül ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott összefoglalóból.

    A tavalyi eredmények alapján a Magyarországon működő társaságok 90 százaléka tervezi bónusz kifizetését.

    A cégek többsége, 68 százaléka az előre eltervezett bónuszt fizeti ki. Csak a vállalatok 7 százaléka ért el olyan jó eredményeket, hogy a 2014 elején számoltnál nagyobb bónuszokat ad dolgozóinak. A cégek 25 százaléka fizet majd ki kevesebb bónuszt, mint amit tavaly tervezett.

    A felmérés szerint a cégek nagyobb része, 57 százaléka a cafeteria esetében teljes mértékben áthárítja a munkavállalókra az adónövekedés terhét, és csak 22 százalék kompenzálja teljes mértékben a kiesést.

    A vállalatok többségénél nem emelkedik majd a keretösszeg, csak 15 százalékot ér el a cafeteria összegét növelni kívánó cégek aránya. Az összeg csökkentése a cégek alig 1 százalékát érinti.

    A társaságok 41 százaléka módosítani kívánja a választható elemeket, hogy az adóváltozások negatív hatását minél inkább csökkentsék.

    A magyarországi adatok a Hay Group Magyarország 492 cégre kiterjedő kutatásán alapulnak, a felméréshez használt adatbázis 300 ezer hazai munkavállaló adatait tartalmazza.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hay Group: a hazai cégek negyede számol létszámcsökkentéssel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector