Startlaphoz Csatlakozz!

Az egészségügyben is lesz béremelés

A Fidesz szerint egyre több közszolgálati dolgozó bére nő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 15. szerda, 08:15

Egyre több közszolgálati dolgozó bére emelkedik - írta közleményében a Fidesz-frakció, miután az Országgyűlés kedden megszavazta a rendvédelmi dolgozók és a katonák életpályamodelljét.

    A kormánypárti képviselőcsoport felhívta a figyelmet arra, hogy 13 év után az idén júliustól a katonák és a rendőrök jelentős béremelésben részesülnek, fizetésük átlagosan 30, majd 2019-ig évente 5-5 százalékkal nő.

    „Magyarország erősödik, és ennek köszönhetően egyre több közszolgálati dolgozó számára tudjuk az anyagi megbecsülést és a könnyebb megélhetést is biztosítani” - hangsúlyozták.

    Jelezték, hogy a katonák és rendőrök mellett az egészségügyben is folytatódik a béremelés, idén havi 130 ezer forinttal nőtt a háziorvosok támogatása.

    Immár ez a harmadik év - folytatták -, hogy nő a pedagógusok fizetése, bérük az idén szeptembertől átlagosan havi 4-10 ezer forinttal emelkedik, és hamarosan elindul a szakképzési pedagógusi életpályamodell is.

    A Fidesz-frakció megjegyezte azt is, hogy a tavalyi 5-11 százalékos béremelés után az idén tovább nőhet a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti dolgozók bére, és már zajlanak az egyeztetések az ágazat életpályamodelljének tervéről is, ahogyan a kulturális dolgozók életpályamodelljének előkészítéséről is.

    Ezen túlmenően a tervek szerint 2016. július 1-jével elindul a közszolgálati életpályamodell, amely a közalkalmazottakra, a köztisztviselőkre és a kormánytisztviselőkre is vonatkozik majd - közölték.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Fidesz szerint egyre több közszolgálati dolgozó bére nő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector