Startlaphoz Csatlakozz!

Több ember kell a pékségekbe

Ők a vasárnapi boltzár nyertesei

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 29. szerda, 14:03

 Új munkahelyeket teremt a kereskedelemben elrendelt kötelező vasárnapi pihenőnap, a kisboltok számára kedvező fordulatot hozott a rendelkezés – írja az Origo.

  Nőtt a kis üzletek forgalma vasárnaponként, a nyitva tartást szabályozó törvény hatálya alá nem tartozó vállalkozók nyereségük erősödéséről számoltak be az elmúlt időszakban – jelezte a Napi Gazdaságnak a Baranya Megyei Kereskedők Egyesületének elnöke. 

  Pichler József a lapnak elmondta: miközben a kötelező vasárnapi pihenőnap miatt a nagyobb áruházak látogatottsága szombatonként a többszörösére nőtt, a korlátozás nyertesei vasárnaponként a kisebb, jellemzően családi vállalkozásban működtetett üzletek tulajdonosai, valamint a vásározók.
 
  A pékségek esetében a tapasztalatok szerint munkahelyteremtő hatása van a rendelkezésnek. A pékségek ugyanis vasárnap délig alkalmazottal is működhetnek. Megnőtt a környékbeliek igénye a friss péksüteményre ezért ez plusz munkaerő felvételét teheti szükségessé – mondta a lapnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
 
  Vámos György megerősítette: konkrét százalékos becsléssel még nem rendelkeznek, de mostanra igazolódni látszik, hogy a legkisebb vállalkozások forgalmán lendített a nagy láncok vasárnapi szünnapja.

Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ők a vasárnapi boltzár nyertesei.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector