Startlaphoz Csatlakozz!

Személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatások

Leépített közhivatalnokok továbbra is jelentkezhetnek Karrier Híd programba

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 21:54

Meghosszabbítják április végéig a felmentett kormánytisztviselőknek indított Karrier Híd program jelentkezési határidejét - közölte az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága Ellenőrző albizottságának keddi budapesti ülésén a Karrier Híd programiroda vezetője.

    Barta Zsuzsanna tájékoztatójában elmondta: az eredeti, március 30-i határidőig a januárban felmentettek közül 1441-en regisztráltak a programra, a több mint négyezer elbocsátott 35 százaléka. Közülük 232-en már elhelyezkedtek, döntően a versenyszférában.

    A Karrier Híd program célja, hogy segítséget nyújtson a központi közigazgatásból elbocsátottaknak a mielőbbi elhelyezkedéshez, elsősorban a magánszférában. Ehhez személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A leépített közhivatalnokot alkalmazó munkáltató pedig egy évig adókedvezményt kaphat: a 27 százalékos szociális hozzájárulási adónak a felét kell fizetnie a munkavállaló után, a minimálbér kétszereséig. Ez a munkaadóknak 250-300 ezer forint megtakarítást jelenthet.

    Az elbocsátottak között nemcsak jogászok és igazgatásszervezők vannak, hanem agrár-, műszaki, informatikai, gazdasági, pénzügyi vagy egészségügyi végzettségűek is. Így várható, hogy találnak állást a piaci szférában - közölte a programiroda vezetője. Hozzátette: a programban résztvevők adott esetben visszatérhetnek a közszférába is, felmerült például, hogy a megfelelő végzettségűek a bővülő kormányablakoknál kaphatnának állást.

    Az albizottság ülésén a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH)főigazgatója, Komáromi Róbert beszámolt a hivatal kialakításáról és működéséről. A januártól működő NMH a Foglalkoztatási Hivatalból, valamint az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségből, illetve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetből jött létre.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Leépített közhivatalnokok továbbra is jelentkezhetnek Karrier Híd programba.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector