Startlaphoz Csatlakozz!

Egy hónapig pályázhatnak a cégek

Jön a kiegészítő bérkompenzácó

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 13:53

A héten megjelenik, egy hónapig pályázható, és egy hónap alatt el is bírálják a vállalkozások kiegészítő bérkompenzációjára kiírt pályázatot, sőt, a nyertesek már júliusban hozzájuthatnak az elnyert összeg 70 százalékát kitevő előleghez is - jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

    Még a héten megjelenik a kiegészítő bérkompenzációról szóló pályázat, amelyen a cégek az elvárt emelés 5 százalék alatti részének kiegészítésére pályázathatnak - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Egyelőre az a kormányhatározat hiányzik, amelyik a 21 milliárd forintos pályázati keret átcsoportosításáról rendelkezik.

    A cégeknek egy hónapjuk van rá, hogy a területileg illetékes munkaügyi központhoz benyújtsák a pályázatukat, majd a határidőt követően a pályázatok összegzésekor dől el, mire, és kettő, avagy három százalékos kompenzációhoz lesz-e elég a jelenleg felülről zárt keret. A bírálatra egy hónapja lesz a tárcának, de az államtitkár szerint júliusban a nyertes pályázókhoz már eljuthat az igényelt összeg 70 százaléka előlegként, míg a fennamradó hányad szeptemberben érkezhet. Az NGM számításai szerint bruttó 100 ezer forintos fizetést feltételezve két százalékos kiegészítés esetén hozzávetőleg 600-650 ezer, míg 3 százalékos kompenzáció esetén 400-450 ezer dolgozó esetében teljesülhet az elvárt emelés a kormányzati támogatással.

    Minden vállalkozás pályázhat: az is, amelyik egyébként már élt a korábbi hónapokban a bérkompenzáció lehetőségével - mondta kérdésre válaszolva az államtitkár.

    A támogatásra egyébként azok a cégek pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy tartják a 2011-es átlagos statisztikai állományi létszámukat 2012-ben is, valamennyi dolgozójuknál teljesítik az elvárt emelést januárig visszamenőleg. A cégen belül 2011. azonos időszakához képest idén maxiumum 20 százalékos lehet az eltérés a részmunkaidős dolgozók számában. A pályázó cégen belüli átlagkereset pedig nem haladhatja meg a 215 ezer forintot. Elsősorban az alacsonyabb keresetűeket foglalkoztató vállalkozásokat kívánja támogatni a kormány a de minimis korlát alá eső támogatással - húzta alá az államtitkár.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jön a kiegészítő bérkompenzácó.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector