Startlaphoz Csatlakozz!

Hatalmas költséget von maga után

Európa egyre jobban aggódik a munkahelyi stressz miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 10:48

A foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozó második páneurópai közvélemény-kutatás következtetése szerint az európai munkavállalók túlnyomó többségét foglalkoztatja a munkával kapcsolatos stressz - olvasható a metropol.hu-n.

    Tíz európai munkavállaló közül nyolc úgy véli, hogy a munkahelyi stresszben szenvedők száma az elkövetkező öt évben növekedni fog (80 százalék), többségük (52 százalék) szerint nagymértékű növekedés várható.

    Magyarországon a megkérdezettek 69 százaléka azt várja, hogy az elkövetkezendő öt évben növekedni fog a munkahelyi stresszben szenvedő emberek száma, többségük (43 százalék) nagymértékű növekedést vár, és mindössze 14 százalék gondolja úgy, hogy ez a szám csökkenni fog.

     A munkával kapcsolatos stressz jelenti az egyik legnagyobb egészségügyi és biztonsági kihívást Európában, amely hatalmas költségeket von maga után mind az emberi kimerültség, mind pedig a gazdasági teljesítmény tekintetében.

     A közvélemény-kutatás további megállapítása szerint az európaiak és a magyarok nagy többsége (86, illetve 77 százalék), egyetért azzal, hogy egy ország gazdasági versenyképessége szempontjából fontos a helyes munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi gyakorlatok betartása.

     A foglalkoztatásban álló és a nem dolgozó személyek véleménye hasonló (86, illetve 85 százalékuk egyetért a kijelentéssel).

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Európa egyre jobban aggódik a munkahelyi stressz miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector