Startlaphoz Csatlakozz!

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közös sajtóközlemény

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 17. csütörtök, 17:08
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége kiáll a BKV-sokért

    Autonóm Szakszervezetek Szövetsége segítséget kér a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a fővárosi tömegközlekedés megoldásához. Idén ugyanis egyetlen fillért sem szán a kormány a BKV finanszírozására, miközben a szolgáltatás éves működési költségének, 140 milliárd forintnak csupán a fele garantált.  A BKV a becsületesen dolgozók hátán menekül a csőd elől: tavaly megvontak tőlük minden béren kívüli juttatást, s a kötelező minimálbéremelésen kívül egyetlen fillér pluszt sem kapnak már 4 éve. A szakszervezet tiltakozik a buszjáratok és a HÉV tervezett magánkézbeadása ellen, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége - amelynek a VTDSZSZ is a tagja - pedig egyeztetést kezdeményez az ügyben a fővárossal és a kormánnyal.
 
    Pótcselekvés a buszjáratok és a HÉV kiszervezése, a kényszerből született elképzelés felelőtlen és szakmailag elfogadhatatlan megoldás egy olyan városban, amelyben a közösségi közlekedés stratégiai kérdés - állítja Gulyás Attila. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASSZ) társelnöke szerint egyértelmű, hogy a járatok magánkézbe adásával a BKV a működési költségeken spórolna, ám ezzel semmit nem javít a fővárosi tömegközlekedés színvonalán és a társaság üzemeltetésében maradó járművek műszaki állapotán. Annyit ugyanis még ezzel a rossz döntéssel sem lehet spórolni - sőt, vélhetően növekednének a terhek -, amennyivel a működésből pillanatnyilag hiányzó mintegy 70 milliárd forintot ki lehetne pótolni. A BKV-nak évente 140 milliárd forintra lenne szüksége, ennek azonban legfeljebb a felére lehet számítani a jegybevételekből és a tulajdonosi - fővárosi - támogatásból. Ám még a teljes összegből sem futná új járművek vásárlására, de egy közepes méretű rekonstrukcióra sem - szögezi le Gulyás. Az elnök szerint a kiszervezésre nem készült hatástanulmány, legalábbis olyan biztosan nem, amelyet nyilvánosságra hoztak volna, ráadásul a magánjáratok működésével az eddiginél is átláthatatlanabbá válna a közlekedésre fordított közpénzek felhasználása.
 
    A szakszervezeti vezető felháborítónak tartja, hogy a központi költségvetésben az idén - hosszú évek óta először - egyetlen fillér támogatást sem különített el a kormány a fővárosi tömegközlekedésre, miközben egyértelmű, hogy a főváros egyedül képtelen fenntartani a szolgáltatást. A BKV és az utasok esnek áldozatul a kormány és a főpolgármester politikai villongásának, annak, hogy Tarlós István kegyvesztett lett a miniszterelnöknél, s ezért képtelen központi támogatást szerezni a szolgáltatásra. A kegyvesztettség következménye azonban az utasokat és a cég dolgozóit is sújtja. A BKV vezetése az alkalmazottak hátán menekíti a céget a csőd elől: megvont mindenféle béren kívüli juttatást, s béremelésben is évek óta csak a kötelező minimumot adja, még a nehéz körülmények között felelős munkát végző alkalmazottainak is - állítja az elnök. Gulyás Attila felháborítónak tartja, hogy a cégvezetés és a felelős döntéshozók éppen azokat a dolgozókat hagyták magukra, akik a legnehezebb körülmények között is helytállnak, s gyakran csak az ő lélekjelenlétükön múlik, hogy az elavult, rossz műszaki állapotban lévő járművekkel még viszonylag biztonságban utazhatnak az emberek. A pénztelenség miatt kialakult tragikus műszaki állapotokban üzemeltetett járművekkel a társaság pengeélen táncol, s csak a járművezetők és a műszaki dolgozók tudják, hogy bármelyik nap bekövetkezhet egy tömegkatasztrófa. Márpedig ez esetben nyilván nem a vezetőket és a felelős döntéshozókat vonják felelősségre, hanem a "kisemberek" között keresnek majd bűnbakot, akik látványosan bilincsbe verve, példát statuálva visznek majd el, s félő, hogy egyébként megy minden a régiben.
 
    A tarthatatlan helyzet megszüntetése, a tömegközlekedési problémák megoldása érdekében és a cég munkavállalói jogainak megvédése miatt háromoldalú tárgyalást kezdeményez a kormány, a főváros és a szakszervezetek között a közelmúltban megújult  Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - nyilatkozta a konföderáció új elnöke, Székely Tamás. Az ASZSZ megújult stratégiája szerint a konföderáció minden olyan ügy mellett kiáll, amelyet a tagszervezetei, mint például a VTDSZSZ is képviselnek. Székely elképesztő felelőtlenségnek tartja, hogy a BKV és a fővárosi tömegközlekedés színvonalát ilyen mélyre süllyesztették a politikusok és a döntéshozók. Az elnök őszintén csodálja a BKV járművezetők szaktudását, higgadtságát és teherbírását, hogy ilyen műszaki körülmények között biztonsággal végzik a munkájukat. Székely ezt az alkalmat ragadja meg arra is, hogy elismerését fejezze ki és a fővárosiak nevében köszönetet mondjon ezért a járművezetőknek.
 
    Az érdekvédők határozott intézkedést követelnek a kormánytól, a fővárostól és a cég vezetőitől, s ennek érdekében a napokban egyeztetésre hívják a döntéshozói oldal képviselőit.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közös sajtóközlemény.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector