Startlaphoz Csatlakozz!

A világ fiataljainak körében 12 százalék feletti a munkanélküliségi ráta

A világ munkanélkülijeinek 40 százaléka a 15-24 év közötti fiatalok közül kerül ki, ez 350 millió embert jelent. A világ fiataljainak körében 12 százalék feletti a munkanélküliségi ráta, ez majdnem háromszor nagyobb, mint a 24 év feletti népességé. A Global Post összeszedte azokat az államokat, ahol a legrosszabb, illetve a legjobb a helyzet – írja a HVG.

Bővebben




Munkavédelmi megelőző intézkedések kánikulában

Az idei első kánikula miatt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal felhívást tett közzé a munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Közlekedési sztrájk kezdődik Franciaországban

  Jelentős fennakadások várhatók szerdán Franciaországban a vasúti és a városi közlekedésben, miután négy vasutas szakszervezet (CGT, Sud Rail, FO és First), valamint tőlük függetlenül a taxisok is munkabeszüntetésre szólítottak fel.

Bővebben




A munkáltatók 6 százaléka számol elbocsátásokkal

Egyre optimistábbak a magyarországi munkaadók, a Manpower legfrissebb felmérése szerint az idei harmadik negyedévben a munkáltatók 16 százaléka tervez létszámbővítést, miután az első negyedévre 11 százalékuk, a második negyedévre pedig 15 százalékuk kalkulált felvétellel.

Bővebben




A diákmunka adózási szabályai

A nyári szünetben évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a vakáció egy részét munkával tölti. Ilyenkor nemcsak arra kell figyelni, hogy hol, milyen munkát vállalnak a tanulók, hanem arra is, hogy jövedelmük után miként kell adót fizetni. Fontos az is, hogy kizárólag érvényes szerződés alapján vállaljanak munkát – írja az ado.hu.

Bővebben




Januártól emelkedik a minimálbér

Januártól ötszáz koronával, 9000 koronára emelkedik a minimálbér Csehországban. Ebben a kormány, a szakszervezetek és a munkaadók képviselőit tömörítő érdekegyeztető tanács egyezett meg Prágában -írja a közszolgálati hírtelevízió nyomán a jogiforum.hu.

Bővebben




Hivatalosan is szegények a minimálbéresek

Utoljára 2010-ben volt olyan év, amikor a minimálbérért dolgozók kicsivel többet kerestek annál, mint ami a szegénységi küszöbként meghatározott bért jelentette – írja az mfor.hu.

Bővebben




Nem elég a nyugdíjhoz járulékot fizetni

Hogy lehet ez? A Tárki vezető kutatója, Gál Róbert Iván szerint úgy, hogy a most aktív generációnak, a harminc-, negyvenéves fiataloknak nincs elég gyereke, így 25-30 év múlva nem lesz elég járulékfizető. Ettől még lesz ugyan nyugdíj, csak alacsony, és sokat kell érte dolgozni. Hacsak nem lesz vége a jelenlegi felosztó-kirovó rendszernek. Merre tovább magyar nyugdíjrendszer? Érdemes-e még részt venni kötelező megtakarításban, vagy a pénzt úgyis eltőzsdézik, ellopják? Interjú a Tárki vezető kutatójával a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Munkahelyi sérülések, betegségek

Egészségvédelmi és munkahely-biztonsági stratégiai keretprogramot fogadott el pénteken az Európai Bizottság. A brüsszeli testület nem közvetlenül készül a tagállami állapotokba beavatkozni, hanem a nemzeti rendszerek erősítésén át próbál hatással lenni a folyamatokra – írja az adozona.hu.

Bővebben




Szaporodjatok és sokasodjatok

Aktív család- és népesedési politikára van szükség - ezt az emberi erőforrások minisztere mondta a Lánchíd Rádiónak adott interjújában. Balog Zoltán ugyanakkor hozzátette: a szociálpolitikának különbséget kell tennie a problémás családok és terheket hordani képesek között, ezért az új kormányban két külön államtitkárság foglalkozik majd a rászorulókkal és azokkal, akik „a vállukon viszik Magyarországot” – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector