Startlaphoz Csatlakozz!

Idősek átképzőben?

Az elöregedés problematikája összetett: bár tovább tudunk aktívak maradni, szaktudásunk nem lesz elég a piacon maradáshoz. Az utód nélküliek többet tudnak előtakarékoskodni, de időskorukban nem lesz kire támaszkodniuk. A nyugdíjbiztosítás szemmel láthatóan csak hosszú távon, a mai fiataloknak jelent igazi lehetőséget – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Magánnyugdíj: Csak csatát nyertek?

Van 60 ezer ember ebben az országban, aki tűzön-vízen át ragaszkodik ahhoz a nyugdíjcélú megtakarításhoz, amit 1998 óta gyűjtöget a számláján, és amire a 2010 óta regnáló kormány folyamatosan feni a fogát. Ez a maroknyi lázadó azt is vállalta volna, hogy elveszik az állami nyugdíját, és sejteni lehet, hogy más fenyegetéstől sem ijed meg – írja a Világgazdaság.

Bővebben




222 milliárdot kaptak a sérülékeny csoportoknak munkát adó cégek

Az elmúlt két évben az állam 222 milliárd forintot hagyott kedvezmény formájában azoknál a munkaadóknál, amelyek vállalták, hogy fiataloknak, kisgyermekes anyáknak, régóta állást keresőknek vagy nyugdíj előtt állóknak adnak munkát – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a pénteki budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Bővebben




Közel 8 ezer embert bocsát el világszerte a Siemens

A Siemens AG német villamosipari nagyvállalat 7800 embert bocsát el világszerte „Vision 2020” megtakarítási programja részeként.

Bővebben




Rém rosszul keresnek a magyar tanárok

Attól függetlenül, hogy jön-e a kilencosztályos általános iskola vagy sem, a magyar tanárok rettentően rosszul keresnek. Bár a nemrég bevezetett pedagógus-életpályamodell célja, hogy hosszabb távon vonzóbbá tegye a szakmát, a rendszer bevezetése döcögősre sikerült, még olyanok is voltak, akik rosszabbul jártak vele, és hosszabb távú hatásai csak később lesznek érzékelhetőek.

Bővebben




Elkezdték kirúgni az embereket a közmédiából

 Átadják a felmondó leveleket az állami médiánál annak a 177 dolgozónak, akiket a csoportos létszámleépítés keretében bocsátanak el. Budapestről 146, a pécsi körzeti rádiótól 5, a szegedi stúdióból pedig 26 dolgozót küldenek el. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, egyes tevékenységek kiszervezésével indokolta az elbocsátásokat – írja a Népszabadság.

Bővebben




Öt tipp: erről sok SZÉP-kártyás nem is tud, pedig spórolhatna vele

A SZÉP-kártya az egyik legnépszerűbb cafeteria-elem, de hiába használja nagyjából egymillió munkavállaló, mégsem mindenki ismeri elég alaposan. Pedig ha okosan forgatjuk, sokkal többet is kihozhatunk belőle, mint azt elsőre gondolnánk. A Pénzcentrum most öt olyan tippet mutat, amivel még jobban kihasználhatod a SZÉP-kártyában rejlő lehetőségeket.

Bővebben




Minél tovább van valaki nyugdíjban, annál távolabb kerül a reálbérektől a jövedelme

Hiába rendszeresen visszatérő téma a nyugdíjrendszer fenntarthatósága vagy várható beomlása, a Napi Gazdaság által megkérdezett demográfiai szakértő szerint nincs ok a hisztériára. A társadalmi berendezkedés és az emberek élete vitathatatlanul átalakult az elmúlt évtizedekben, ez pedig további, de semmiképpen sem megoldhatatlan kihívásokat jelent az állam számára.

Bővebben




A távmunkáé a jövő

Szabadúszó, aki többféle mobil eszközön, rugalmasan dolgozik – a Leitz mobil munkavállalókkal foglalkozó tanulmánysorozatának frissen közzétett első része így látja a közeljövő képzett munkavállalóit.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector