Startlaphoz Csatlakozz!

Maroknyi lázadó

Magánnyugdíj: Csak csatát nyertek?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 06. péntek, 17:17

Van 60 ezer ember ebben az országban, aki tűzön-vízen át ragaszkodik ahhoz a nyugdíjcélú megtakarításhoz, amit 1998 óta gyűjtöget a számláján, és amire a 2010 óta regnáló kormány folyamatosan feni a fogát. Ez a maroknyi lázadó azt is vállalta volna, hogy elveszik az állami nyugdíját, és sejteni lehet, hogy más fenyegetéstől sem ijed meg – írja a Világgazdaság.

   A kormány persze folyamatosan próbálkozik, sunyi törvényjavaslatokat nyújt be, hogy minél többet megszerezzen a megmaradt nyugdíjpénzből, az sem zavarja, ha korábbi ígéreteit meghazudtolja. A legutóbbi húzás az volt, hogy a 2015-ös költségvetés megalapozásáról szóló salátatörvényben elrendelte, ha a pénztárak tagságának legalább 70 százaléka nem fizeti be minden egyes hónapban a kötelező tagdíjat, az intézményre végelszámolás vár. A cinikus indoklás szerint ez az intézkedés a pénztártagok vagyonának megvédését szolgálta. Eddig ugyanis a tagok nem nagyon fizettek tagdíjat, igaz, kötelező tagdíj négyből három pénztárnál nem is volt.
 
  Most lett, a tagok pedig fizetni kezdték. A kasszák még csak két-három hete kezdtek komolyabban kampányolni, de máris 60 százalék fölött van a fizető tagság aránya, és napokon belül elérhetik az intézmények a 70 százalékos limitet is. Ha ez megtörténik, akkor a kormány egyelőre lemondhat a maradék nyugdíjvagyon megszerzéséről. Afelől viszont nincsenek illúzióim, hogy ez csak átmenetileg lesz, előbb-utóbb ismét megpróbálkoznak majd valamivel. A pénztártagok tehát ezt a csatát megnyerhetik, a háború vége viszont még messze van.
 
   Nagyobb biztonságban lehetne a pénzük, ha a magán-nyugdíjpénztári megtakarítás átkerülhetne önkéntes nyugdíjpénztárakba. A kasszák dolgoznak is ilyen törvényjavaslaton, tartani lehet azonban attól, hogy bármi is kerül be abba, a kormány nem fogja támogatni. Eddig ugyanis a nemzetgazdasági minisztériumban húzták a szájukat az ötlet láttán. Nem véletlenül. Nagyon kellhet nekik az a 200 milliárd forint.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magánnyugdíj: Csak csatát nyertek?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector