Startlaphoz Csatlakozz!

Globális Akciónap február 18-án: El a kezekkel a sztrájkjogtól!

2015. február 18-ra a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) Globális Akciónapot hirdetett a sztrájkjog védelmében, amelyet egyes munkáltatói csoportok támadnak a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) keretein belül. Az akciót az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) is támogatja.

Bővebben




DOSZ: emelni kell a doktori ösztöndíjakat

A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) új elnöke szerint bizonyos feltételek mellett támogatható a doktori ösztöndíjas képzés időszakának emelése. Erről Keresztes Gábor beszélt az MTI-nek adott interjúban, amelyben arra is kitért: szociális célkitűzéseik közül a legfontosabb a doktori ösztöndíjak mértékének emelése.

Bővebben




Vasárnapi pihenőnap: nincs még kormányrendelet a mentességről

A vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban mindenféle légből kapott találgatások jelennek meg a sajtóban arról, hogy milyen jellegű területen működő vagy milyen típusú üzletek kaphatnak mentességet. Erről szóló kormányrendelet nem létezik - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az MTI kérdésére.

Bővebben




Már csak egy hónapig vásárolhatunk vasárnap

 Alig egy hónap, és bezárnak a boltok a hét utolsó napjára. Vajon mindenki felkészült? Vagy vannak kijátszható kiskapuk? – olvasható az nlcafe.hu oldalán.

Bővebben




Kormánytisztviselő felmentése

A felperes 2001. február 20-ától állt köztisztviselői, majd 2010. július 6-ától kormánytisztviselői jogviszonyban  az alperesi jogelődnél. Az alperes 2011. április 28-án kelt felmentésével a felperes kormánytisztviselői jogviszonyát a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény (Ktjv.) 8. § (1) bekezdés b) pontja alapján indokolás nélkül 2 hónap felmentési idővel 2011. június 30-ai hatállyal megszüntette – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Egyre több nő gyermektelen hazánkban is

A fővárosi és diplomás nők a legesélyesebbek arra, hogy 41-45 éves korukra még mindig gyermektelenek legyenek – állapította meg elemzésében a Népességtudományi Kutatóintézet. A hajadonok között viszont jelentősen, 67-ről 51 százalékra csökkent a gyermektelenek aránya 2001. és 2011. között – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Liga: Lényegesen korlátozták a szakszervezeti jogokat

A LIGA nem ért egyet a szakmai karok felállításának szükségességével, azt pedig teljességgel elfogadhatatlannak tartja, hogy ezen karok működtetéséből a szakszervezeteket kizárják.

Bővebben




Eljött az ellenállás ideje

 Nyolc megyeszékhelyen tüntetnek ma délután négy órakor az emberi méltóságért, a vidék Magyarországáért. Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Egerben, Szolnokon, Tatabányán, Kaposváron és Nyíregyházán tiltakoznak majd a kilátástalanság, az elszegényedés ellen. A Közmunkás Szakszervezet felhívására hétfő óta gyalogolnak Borsodban, Szabolcs megyében és Baranyában a megyei kormányhivatalok felé, hogy megmutassák, a vidéki embereknek is van erejük az ellenállásra – írja a Népszava.

Bővebben




A munkaerő-igényes ágazatokat támogatnák

A kormány vidékfejlesztési tevékenységének célja, hogy tovább javítsa a vidéki életminőséget és növelje a munkahelyek számát - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Veszprémben, a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetsége éves küldöttgyűlésén.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector