Startlaphoz Csatlakozz!

A minimálbér és a bérminimum érje el a létminimumot

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a dolgozói szegénység felszámolására programot javasol

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 23. kedd, 18:30

 A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) kidolgozta a „Program a dolgozói szegénység ellen!” című szakmai háttéranyagot, amelyet tárgyalási alapnak ajánl a társadalmi párbeszéd keretében - mondta Pataky Péter, a szövetség elnöke egy háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

    A háttéranyagban középtávú bérfelzárkóztatási programot ajánlanak, annak érdekében, hogy a jelenlegi kormányzati ciklus végére a teljes munkaidőben dolgozók minimális nettó keresete érje el az akkori hivatalos létminimumot - ismertette.

    Pataky Péter hozzátette: ehhez többek között szükségesnek tartják a munkabérek kifizetésére rakódó közterhek áttekintését, mérséklését, ezért a programot komplex módon kívánják megvitatni a munkavállalói, munkaadói és a kormányzati oldal képviselőivel.

    A szakszervezeti vezető szólt arról, hogy számításuk szerint jelenleg a folyamatos munkaidőben foglalkoztatott minimálbéresek nettó jövedelme 30 százalékkal, a szakképzettek esetében a bérminimum 20 százalékkal marad el a létminimumtól.

    Pataky Péter úgy látja, hogy szerintük az ország számára nemcsak a gazdasági, hanem a társadalmi konszolidáció is fontos, a gazdasági növekedéshez, a versenyképességhez szükséges a kiszámíthatóság, ezt is segítené javaslatuk.

    Az MaSzSz elnöke elmondta, háttéranyagukat eljuttatják az érintett szereplőknek, egyebek között meg szeretnék vitatni a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban (NGTT), illetve a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán is.

    A háttérbeszélgetésen Székely Tamás, a MaSzSz alelnöke, az NGTT soros elnöke kiemelte, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egyre több a dolgozó szegények száma, és úgy vélte, az idei évre vonatkozó 3,5 százalékos bérajánlás sem teljesül.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magyar Szakszervezeti Szövetség a dolgozói szegénység felszámolására programot javasol.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector