Startlaphoz Csatlakozz!

A PDSZ vizsgálatot követelt az NMHH -tól és a Kliktől

Tüntetők után nyomozó Hír Tv: reagált a Klik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 04. csütörtök, 07:56

Szerettük volna megtudni a Klik véleményét arról, hogy a Hír Tv stábja kedden rátört az iskolában egy kormányellenes tüntetésen felszólaló tanárra. Szerettük volna megtudni azt is, indítanak-e vizsgálatot a szakszervezetek kérésére. Ehelyett megtudtuk, a Klik számára fontos a gyermekek és a tanárok védelme, illetve hogy a sajtóiroda megad minden segítséget az újságíróknak – írja a HVG.

   Kedden derült ki, hogy előzetes bejelentés nélkül munkahelyén keresték fel a Hír Tv munkatársai Nagy Emília középiskolai tanárt, aki éppen diákok társaságában volt, amikor megjelentek a tévések. A budapesti pedagógus nemrég felszólalt egy kormányellenes tüntetésen. Nem sokkal a Hír Tv stábjának távozása után érkezett meg az iskolába egy megkeresés, amit a Hír Tv küldött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ központi sajtóosztályának. Ebben engedélyt kértek interjúhoz Nagy Emiliával és az igazgatóval, mert úgy tudják, Nagy Emília ellen vádat emeltek egy csalási ügyben. Nagy Emília azt mondta, hogy soha nem emeltek ellene vádat semmilyen hasonló ügyben, ezért fogalma sincs arról, mit talált róla a Hír Tv.
 
   Az Oktatási Hálózat az eset után nyílt levelet intézet a tévécsatornához, amelyben azt írták, ”a Hír Tv rajtaütését nem tudjuk máshogy értelmezni, mint a civilek ellen nemtelen eszközökkel folytatott kormányzati hajtóvadászat újabb lépését”, és tiltakoznak ez ellen.
 
  A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is felháborodott az eset miatt, és vizsgálatot követeltek az NMHH -tól és a Kliktől.
 
   Mi pedig szerettük volna megtudni, hogy a Klik egyébként adott-e engedélyt a Hír Tv-nek a forgatáshoz, indítanak-e vizsgálatot, illetve egyáltalán mit szólnak a történtekhez. A Klik sajtóosztáya viszont úgy válaszolt a kérdéseinkre, hogy lényegében nem válaszolt.
 
   „Az intézményt érintő kérdésekben tévés forgatásról az intézményvezető illetékes dönteni. Jelen esetben az intézményvezető, ahogy tudomást szerzett róla, hogy a Hír Tv az iskola épületén belül előzetes bejelentés nélkül forgat, azonnal intézkedett. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ számára a legfontosabb a gyermekek és a pedagógusok védelme, a nevelés-oktatáshoz szükséges megfelelő feltételek biztosítása, az intézmények nyugodt, zavartalan működése. Ezért is kérjük a sajtó munkatársait, hogy esetleges forgatásról, riportról, interjúról mindenképpen előre egyeztessenek az intézmény vezetőjével, valamint a Klik Sajtóirodája is megad minden segítséget, amennyiben ezt előre jelzik.”
 
Forrás: HVG
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetők után nyomozó Hír Tv: reagált a Klik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector