Startlaphoz Csatlakozz!

A túlmunka kifizetése, illetve dokumentálása „léket kapott”

PDSZ: megkezdődtek a sztrájkbizottsági tárgyalások a szaktárcával

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 26. hétfő, 16:32

Hétfőn megkezdte a szaktárca képviselőivel a sztrájkbizottsági tárgyalásokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az első egyeztetésen a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatával kapcsolatos szakszervezeti felvetésről volt szó.

    Mendrey László PDSZ-elnök az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a felek megállapodtak a tárgyalások ütemezéséről is. Március hatodikáig - az egyeztetések tervezett befejezéséig - fordulónként egy-egy követelést vitatnak meg.

    A PDSZ küldöttségét Mendrey László elnök, a kormányzati képviseletet Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár vezette.

    A köznevelési államtitkárság a találkozóról azt közölte az MTI-vel: a pedagógusok foglalkoztatásának és munkaterhelésének áttekintése során a felek megegyeztek, külön szakértői szintű egyeztetésre van szükség. A felek megállapodtak abban is, hogy a megkezdett szakmai egyeztetések és a párbeszéd tovább folytatódik - rögzítette az államtitkárság.

    Az előző héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezetével és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel találkozott, és tekintette át a két évvel korábban kötött egyezséget.

    Az Emmi a találkozó kapcsán azt közölte: a szakszervezetek javaslatára Balog Zoltán miniszter egyeztetést és monitoring bizottság felállítását fogja kezdeményezni az Emmi, az NGM és a szakszervezetek között. A tárcavezető a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a kormányzat továbbra is számít a megbeszélésen részt vevő érdekvédelmi szervezetek munkájára.

    Galló Istvánné, a PSZ elnöke csütörtökön úgy értékelt: a kormány - ígéretéhez híven – jogszabályban rögzítette a szakszervezetek elvárásait a sztrájkbizottsági megállapodás alapján, a gyakorlatban azonban ez nem mindig valósult meg. Példaként az intézményvezetők munkáltatói jogkörét, a kollektív szerződést említette. Elhangzott, hogy napi problémát okoz a 32 órás intézményi tartózkodás, és a túlmunka kifizetése, illetve dokumentálása „léket kapott”.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - PDSZ: megkezdődtek a sztrájkbizottsági tárgyalások a szaktárcával.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector