Startlaphoz Csatlakozz!

Készek a fővárosban is demonstrálni

Tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 02. péntek, 11:53

Azonnali, legalább tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet, amelynek célja az is, hogy a közmunkások a későbbiekben a minimálbért kaphassák kézhez. Erről Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke és Nyakó István MSZP-s politikus, a szakszervezet társelnöke beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatójukon.

    Hangsúlyozták, szakszervezetük tagjai februártól előbb a járási, majd a megyeszékhelyekre vonulnak, és követeléseiket a hivatalok előtt ismertetik, megmozdulásaik eredménytelensége esetén pedig készek a fővárosban is demonstrálni a közmunkások érdekében.

    Nyakó István elfogadhatatlannak nevezte, hogy a közmunkások ötvenezer forintos bére az általános béremeléssel mindössze 3,4 százalékkal emelkedjen, ezért egyetértenek a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának legalább tízezer forintos béremelést megfogalmazó követelésével.

    Vécsi István azt mondta, azt szeretnék, ha a kormány 2015-ben érdemben változtatna a közmunkások helyzetén, ha már ezzel akarja megoldani a foglalkoztatási problémákat. A közmunkások jellemzően mélyszegénységben élnek, a jelenlegi feltételek fenntartása pedig "a nyomort konzerválja" - tette hozzá.

    A Közmunkás Szakszervezet elnöke szólt arról is, követelik, hogy a közmunkásokra is vonatkozzon a munka törvénykönyve. Nyakó István erről azt mondta, ha a kormánynak a közmunkások a foglalkoztatást javító statisztikai adatnak jók, akkor megérdemelnék, hogy a minimálbért is megkapják. Az ellenzéki politikus szerint ez azért is igazságos lenne, mert a közmunkások sokszor olyan munkát végeznek, amelyért a mellettük dolgozók megkapják legalább a minimálbért.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector