Startlaphoz Csatlakozz!

FRSZ: országgyűlési biztosi vizsgálatot kezdeményez az országos főkapitány újabb jogkorlátozó intézkedése miatt

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2011. június 23. csütörtök, 21:20
A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) tiltakozik hivatásos állomány véleménynyilvánítási és kollektív érdekérvényesítési jogának országos rendőrfőkapitány általi durva megsértése ellen és az állampolgári jogok országgyűlési biztosának eljárását kezdeményezi. Az országos rendőr-főkapitányság vezetője „fokozott szolgálatellátást rendelt el" az ország egész területére kiterjedően a Liga Szakszervezetek és az Független Rendőr Szakszervezet által június 29-ére meghirdetett országos sztrájk és félpályás útlezárások napjára. Az intézkedés szerint az akcióba a szabadságon és vezénylésen levők kivételével a rendőrség teljes személyi állományát be kell vonni!

    Két héten belül ez már a második alkalom, amikor a rendőrség teljes mozgósítását rendelik el. Emlékezetes, hogy a június 16-án megtartott szakszervezeti tiltakozás idejére is országos közbiztonsági ellenőrzést hirdetettek. A fokozott készültségbe helyezés mindkét alkalommal arra a napra esett, amikor a hivatásos állomány kormányzati intézkedésekkel szembeni elégedetlenségének tömegdemonstrációval kívánt hangot adni.

    A szolgálati törvény a hivatásosok számára nem teszi lehetővé a sztrájkjog gyakorlását, így kollégáink csoportosan csak a tömegdemonstrációkon való részvétellel tudnak hangot adni követeléseiknek.

    Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa 2009. évi jelentésében leszögezte, hogy: a Hszt. általános sztrájktilalomra vonatkozó előírása az Európai Szociális Charta elfogadása óta nem egyeztethető össze hazánk nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeivel, és sérti a jogállamiság elvét. Dr. Szabó Máté ezért akkor kezdeményezte a szolgálati törvény módosítását.

    A rendőri állomány azonban még ezt az alkotmányosan aggályosan korlátozott jogát sem tudja gyakorolni, mert abban a rendőri vezetés hatalmával visszaélve rendre megakadályozza! Mindezek okán kezdeményezi a Független Rendőr Szakszervezet az országgyűlési biztosi vizsgálatot.

    A Hatala tábornok által elrendelt „fokozott szolgálat ellátás" egyébként is aggályos, mert ilyen intézkedést sem a szolgálati törvény, sem a rendőrségi törvény, sem a szolgálati szabályzat nem ismer! Ennek alapján szakszervezeti kifogást is benyújtunk az ORFK vezetőjéhez.

    Szakszervezetünk határozottan tiltakozik az ellen, hogy a rendőrség vezetése jogával visszaélve, immár tendenciaszerűen tapossa sárba a rendőri állomány alapvető emberi jogait! Érthetetlennek tarjuk, hogy miért félnek a rendőri vezetők a saját állományuktól? Miért nem bíznak abban, hogy a rend őrei szolgálaton kívül is esküjükhöz és hivatásukhoz méltón tudnak hangot adni véleményüknek? Ezekre a kérdésekre nem csak nekünk, de az egész társadalom számára választ kell adnia a rendőrség vezetésének! A június 29-ére meghirdetett tiltakozó demonstrációban ugyanis nem csak a rendőrök vesznek részt, hanem a LIGA Szakszervezetek révén a társadalom széles rétegei, részben saját jogaik védelmében, részben a hivatásosokkal való szolidaritás jegyében. (OS)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - FRSZ: országgyűlési biztosi vizsgálatot kezdeményez az országos főkapitány újabb jogkorlátozó intézkedése miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector