Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezeti jogok csorbítása miatt a katasztrófavédelmi főigazgatóhoz fordultak

Vizsgálatot kezdeményezett a HTFSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 04. kedd, 18:01

A szolgálati törvényben rögzített szakszervezeti jogok csorbítása miatt a katasztrófavédelmi főigazgatóhoz fordult a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke. Ahogy a Lánglovagok.hu tűzoltóportál is beszámolt róla, október 21-én a Veszprém megyei igazgató megakadályozta, hogy az érdekképviseleti szervezet képviselői a laktanyákban tájékoztatást adjanak a szolgálatban lévő tűzoltóknak – olvasható a langlovagok.hu oldalán.

  Salamon Lajos elnök a közérdekű bejelentésében a „mélyen felháborító és megbotránkoztató” eset miatt azt kéri, Bakondi György tű. altábornagy intézkedjen az ügy „mielőbbi és mélyreható” kivizsgálására. A panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény alapján ha a bejelentés megalapozottnak bizonyul, gondoskodni kell a feltárt hibák okainak megszüntetéséről, az okozott sérelem orvoslásáról, indokolt esetben a felelősségre vonás kezdeményezéséről.
 
Nem játék a törvénysértés 
 
  A Veszprém megyében történtek után a HTFSZ a honlapján felhívta a figyelmet a érdekvédelemmel kapcsolatos, törvény által előírt jogokra, valamint arra, amennyiben a hivatásos állomány bármely tagja bűncselekménnyel, szabálysértéssel megalapozottan gyanúsítható vagy kárt okoz, illetve fegyelemsértést követ el, eljárás kezdeményezhető ellene a Katonai Ügyészségen, valamint a Magyar Rendvédelmi Kar etikai bizottságánál.
 
Forrás: langlovagok.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vizsgálatot kezdeményezett a HTFSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector