Startlaphoz Csatlakozz!

Elvileg megvan a fedezet

ÉSZT: a kormány kérje el Vargától a fizetésemelésre valót

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 20. hétfő, 12:31

Elvileg megvan a fedezet a közszféra fizetésemelésére, a közigazgatásban dolgozók egy részének jövőre már ígértek is fizetésemelést, de a közalkalmazottaknak egyelőre nem – írja az fn.hir24.hu.

  Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter április 16-án nagy bejelentést tett - emlékeztetett az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT). A közigazgatásban dolgozó, 27 ezer, a létminimum környékén vagy az alatt kereső köztisztviselő számára 2016. júliusától 30-50 százalékos illetményemelést ígért, mondván, „Varga Mihálynál van pénz".
A szakszervezet bizakodva fogadja ezt az ígéretet. Azonban szerintük ez nem elég!
 
Utoljára 7 éve volt béremelés
 
 Arra is emlékeztettek ugyanis, hogy a közszférában már 7 éve (!) nem volt béremelés. Ágazati béralkuk ugyan kötettek, de ezek hatása nem volt szerintük számottevő!
 
  Miközben a közszféra dolgozói között aggasztó méreteket ölt a dolgozói szegénység, a kormány még csak nem is ígér 2017. előtt illetményemelést a közalkalmazottak részére! Majd csak a 2018-as választások előtt lesz időszerű a kérdés a kormányzat szerint! Pedig Lázár szavai szerint Varga Mihálynál van pénz!
 
Összecsúszott bértábla
 
 A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy a közalkalmazotti bértábla a minimálbér és a bérminimum folyamatos emelésével ezalatt a 7 év alatt „összecsúszott"!
 
  Ez azt jelenti, hogy a frissen belépő 8 általánossal rendelkező közalkalmazottól nem, vagy csak néhány ezer forinttal keres többet a 10-15 éve ott dolgozó, középfokú végzettséggel rendelkező kolléga.
 
  Ezért a szakszervezet szerint sem a köztisztviselőknél, sem a közalkalmazottaknál nem késlekedhet a kormány az illetmények emelésével. Vagyis már az idén meg kell tenni az első lépéseket!
 
Lázár János jól látja!
 
  Az államreform sikere valóban azoktól a keményen dolgozó köztisztviselőktől függ, akiknek most béremelést ígért Lázás János - tette hozzó az ÉSZT.
 
  Az ország működőképessége pedig azoktól a közalkalmazottaktól is függ, akik jelenleg szó szerint éheznek és nyomorognak! Azoktól, akiknek gondot jelent, hogy a hónap végén enni adjanak a gyermekeiknek, ha befizetik a csekkjeiket hó elején!
 
  Az ÉSZT követeli, hogy a kormány kérje el Varga Mihálytól azt a pénzt, és adja oda azoknak, akiknek a munkája nélkül összeomlana Magyarország!
 
Nem lehet tovább halogatni
 
  Az ÉSZT úgy látja, hogy a teljes közszférára vonatkozó béremelést nem lehet tovább halogatni, és meg kell szüntetni azt a megalázó helyzetet, hogy „összecsúszott" az illetménytábla, amit a minimálbér emelése eredményezett. Ezért kérnek minden, a közszférában dolgozó kapjon a tisztességes munkájáért tisztességes bért.

Forrás: fn.hir24.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - ÉSZT: a kormány kérje el Vargától a fizetésemelésre valót.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector