Startlaphoz Csatlakozz!

Óriási közlekedési káosz jön Budapesten júniusban

Kétnapos sztrájkot tartanak a BKV metró-, hév- és trolivezetői

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 19. kedd, 17:21

Június 11-12-én ne nagyon akarjon ezekkel a járművekkel utazni Budapesten, csak kétharmaduk közlekedik, nagy lesz a zsúfoltság. A buszok egy része sem fog járni – tudta meg a vs.hu.

  A június 11.-i üzemkezdettől június 12. üzemzárásig tartó sztrájkot azt követően jelentette be négy BKV-s szakszervezet és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, hogy a BKV a tegnapi plenáris bértárgyaláson 2,4 százalékos béremelésre tett javaslatot. Ez messze áll a metróban, a HÉV-en, a trolin dolgozók által elérni kívánt 3,5 százalékos emeléstől és a cafeteria-keret 200 ezer forintra emelésétől.
 
  A sztrájk előzményeiről itt írtunk.
 
  A sztrájk nem érinti a BKV villamosos üzletágát, az itt dolgozók érdekképviseletei egyelőre nem jelezték, hogy sztrájkolni fognak. Egy buszos szakszervezet, a jellemzően a cinkotai buszgarázsban dolgozókat képviselő Egységes Közlekedési Szakszervezet viszont csatlakozni kíván a sztrájkhoz. Nemes Gábor, az EKSZ elnöke a VS.hu-nak azt mondta, múlt héten jelezték, ha a kötöttpályások sztrájkolnak, ők is csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, azaz maguk is sztrájkot hirdetnek. A cinkotain kívül további 4 BKV-buszgarázs van, az azokban működő szakszervezetek eddig nem nyilvánították ki, hogy sztrájkot hirdetnek ezekre a napokra vagy sem.
 
  A törvény szerint a sztrájkolóknak a munkabeszüntetés során 66 százalékos szolgáltatási teljesítményt kell nyújtani a város területén, azon kívül 50 százalékost.
 
  Információink szerint a sztrájk várhatóan naponta több százezer fős férőhelykiesést okoz a fővárosi közösségi közlekedésben.
 
Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kétnapos sztrájkot tartanak a BKV metró-, hév- és trolivezetői .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector