Startlaphoz Csatlakozz!

Nagymértékben csökkenne az érdekképviseletekhez befolyó pénz

A brit kormány leállítaná a szakszervezeti tagsági díj automatikus fizetését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 06. csütörtök, 14:20

 A konzervatív brit kormány véget akar vetni annak a gyakorlatnak, hogy a szakszervezeti tagsági díjakat automatikusan levonják az érdekképviseleti szervezetek tagjainak fizetéséből.

    A brit közszolgáltatási rendszer csaknem négymillió dolgozója fizeti így tagdíját - írta csütörtöki számában a The Daily Telegraph.

    Az eljárást David Cameron kormánya azonban elavultnak és költségesnek tartja - állítása szerint évente csaknem 6,2 millió fontba kerül -, és azt tartaná megfelelőnek, ha a szakszervezeti tagok saját maguk gondoskodnának a díj rendezéséről.

    Ezzel nagy valószínűséggel nagy mértékben, akár több tízmillió fonttal csökkenne az érdekképviseletekhez befolyó pénz, ami a szakszervezetek, végső soron pedig a tőlük jelentős adományokat kapó ellenzéki Munkáspárt meggyengüléséhez vezetne a lap szerint.

    Londonban szerdán teljes körű metrósztrájk kezdődött - alig egy hónapon belül a második -, hamarosan pedig a vasutas szakszervezetek tartanak országos munkabeszüntetést, kettőt is, az egyiket ráadásul egy munkaszüneti nappal megtoldott hosszú hétvégén augusztus végén.

    A tagsági díj rendezésével kapcsolatos tervek csak egy elemét jelentik a kormány szakszervezetekre vonatkozó intézkedéscsomagjának, amelynek része az is, hogy mielőtt sztrájkot kezdenek, az érdekképviseleteknek szavazást kell tartaniuk az aktuális kérdésben, és nem hivatkozhatnak régebbi, sokszor évekkel ezelőtti szavazások eredményére.

    A kormány szerint ezen intézkedések célja a szakszervezetek és a tagság kapcsolatának modernizálása, illetve a nagyobb átláthatóság megteremtése, mert a munkavállalók egyszerűbben el tudják majd dönteni, hogy fizetnek tagdíjat vagy nem, illetve mely szakszervezethez akarnak csatlakozni.

    A Konzervatív Párt már az előző kormányzati ciklusban le akarta állíttatni a szakszervezeti tagdíjak fizetésekből való automatikus leemelését, de koalíciós partnere, a Liberális Demokraták meggátolták ezt. A belügyminisztérium és a védelmi minisztérium azonban így is eltörölte a gyakorlatot. A toryk a májusi parlamenti választásokon abszolút többséget szereztek, most már egyedül kormányoznak, így nincs akadálya az intézkedésnek, amely a tervek szerint jóval szélesebb kört érint majd, többek közt az állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóit, a rendőröket, a tűzoltókat, a pedagógusokat és a közszolgákat, összesen tehát mintegy 3,8 millió embert.
    
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A brit kormány leállítaná a szakszervezeti tagsági díj automatikus fizetését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector