Startlaphoz Csatlakozz!

Dow Chemical

Magyarországon is üzemet zár be az amerikai vegyipari óriás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 04. szerda, 13:51

A Dow Chemical, a legnagyobb amerikai vegyipari vállalat költségmegtakarítás céljából több üzemét bezárja, köztük Magyarországon is. Később a társaság megerősítette, hogy azt tervezi: bezárja balatonfűzfői styrofoam (polisztirolhab) üzemét – olvasható a portfolio.hu-n.

    A közlemény szerint az üzem bezárásának szándékát „az építőiparban uralkodó folyamatosan pangó piaci viszonyok, valamint a gazdasági válság hatására az építőiparban bekövetkezett drámai keresletcsökkenés váltották ki”.

    A vállalat a magyar jogszabályoknak megfelelően fog eljárni és megkezdi a konzultációt a munkavállalókkal, akiket már értesítettek a gyárbezárás tervéről.

    Céginformációs adatok szerint a Dow Chemical 1989 júniusában hozta létre első cégét Magyarországon Donichem Vegyipari Kft. néven. 1992-től tevékenységét Dow Hungary néven folytatta.

    A 2010. évet átfogó mérlegbeszámoló szerint a Dow Hungary Vegyipari Kft. nettó árbevétele 7,2 milliárd forint volt, mérleg szerinti eredménye 632 millió forint, saját tőkéje 3,4 milliárd forint. Bár létszámadatot nem tartalmaz a mérleg, az MTI információja szerint a balatonfűzfői gyártelepen dolgozók száma 60-70 fő.

Máshol is lépnek

   A cég hétfői közlése szerint az amerikai Illinois államban, továbbá Magyarországon, Portugáliában és Brazíliában zár be üzemet.

    Az amerikai vállalat évi 250 millió dollárt tervez megtakarítani részben az intézkedéstől, aminek a következtében összesen 900 dolgozónak felmondanak.

    Az üzembezárások 350 millió dollár egyszeri kiadást jelentenek majd a cégnek.

    Rebecca Bentley, a Dow Chemical szóvivője azt mondta, hogy Magyarországon és Portugáliában „nagyon gyengék a piaci feltételek, és kedvezőtlenek a gazdasági kilátások.”

A Dow Chemical világszerte 52 ezer embert foglalkoztat.
 
Forrás: portfolio.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyarországon is üzemet zár be az amerikai vegyipari óriás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector