Startlaphoz Csatlakozz!

Lengyelország

Harminc százalék feletti nyugdíjhozam

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 03. kedd, 15:40

Bár rövid távon teljesíthetnek gyengébben, hosszabb távon bebizonyították hasznosságukat a lengyel magánnyugdíj-alapok a legújabb adatok szerint.

    A Lengyelországban nyitott nyugdíjalapoknak (OFE) nevezett magánnyugdíj-pénztárak három év alatt, 2009 március végétől 2012 március végéig 31,1 százalékot hoztak tulajdonosaiknak.
 
    Vezetőik szerint ez egyértelműen bizonyítja, hogy érdemes ezeket választani, még akkor is, ha rövid távon kedvezőtlenebb lehet a kép. Tavaly például, amikor a WIG varsói tőzsdeindex 20, a kis- és középvállalatok részvényárfolyama 30 százalékot zuhant, az OFE-k 5 százalékos mínusszal zárták az évet. Ilyen azonban a magánnyugdíj-pénztárak 12 éves lengyelországi történelmében mindössze másodszor fordult elő, és a számlatulajdonosok még így is sokkal jobban jártak, mintha a tőzsdén próbáltak volna szerencsét.
 
   Természetesen vannak különbségek az egyes pénztárak között is. A legjobban az ING-nek ment, amelynek hozama 33,7 százalékos volt a vizsgált három év alatt, a második helyen a Pekao végzett 33,5 százalékkal, a bronzérmes az Amplico 32,4 százaléka. Azonban még a leggyengébben teljesítő Pocztylion is 27,6 százalékot hozott, míg az őt épp csak megelőző Aegon 28,8-at.
 
    A válság új hulláma azonban a magánnyugdíj-pénztárakat is elérte - most márciusban 0,7 százalékot vesztettek, de mint ismételten hangsúlyozták, itt a sok éves trendejk a fontosak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Harminc százalék feletti nyugdíjhozam.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector