Startlaphoz Csatlakozz!

A közlekedésiek felszólítják a kormányt - Szociális párbeszédet követel a KSZOSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 11. péntek, 19:07
Közlekedési kerekasztal létrehozását, szociális párbeszédet, az egészségre ártalmas munkakörök felülvizsgálatát, s a korkedvezményes nyugdíj megtartását követeli - egyebek mellett - a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége. A szervezet pontokba foglalta a követeléseit azon a mai, budapesti kongresszuson, amelyen az Európai Közlekedési Szakszervezet főtitkára is részt vett.  A szakszervezetek a hétpontos petíciót a kormány illetékeseihez is eljuttatják.

    Hétpontos követelést fogalmaztak meg a közlekedési ágazatban működő szakszervezetek annak érdekében, hogy a kormány és az illetékes hatóságok javítsanak a munkakörülményeken és az utasok jobb kiszolgálásának feltételein. A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) szervezésében összehívott budapesti, rendes éves kongresszuson Eduardo Chagas, az Európai Közlekedési Szakszervezet főtitkára is részt vett.  A KSZOSZ tagszervezetei - a Vasutasok Szakszervezete, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezete, a Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, valamint a Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége - a kongresszus végén elfogadták azt a hétpontos követelést, amelyet a napokban eljuttatnak a kormány illetékeseihez:

    "Felszólítjuk a Kormányt, hogy változtasson az eddigi, szociális párbeszédben való magatartásán, és a kompetens személy kijelölése mellett haladéktalanul kezdődjenek meg a tárgyalások az alábbi témákban:
  1. Kezdjen szakmai párbeszédet a közlekedési ágazaton belül a Közlekedési Kerekasztal létrehozására!
  2. Tegyen intézkedéseket a közösségi közlekedés menetrendjeinek összehangolására!
  3. Tartsa hatályban a korkedvezmény intézményrendszerét!
  4. Vizsgálja felül a veszélyes és egészségre ártalmas munkakörök szabályozását!
  5. Biztosítsa és tegyen lépéseket annak érdekében, hogy minden munkavállaló tranzakciódíj nélkül jusson a havi munkabéréhez!
  6. Vizsgálják felül a gyorsvonati pótjegy bevezetésének kedvezőtlen hatását a munkavállalókra, a vasutas munkavállalók családtagjaira és nyugdíjasaira, valamint a közúti közlekedésben dolgozókra is!
  7. Elvárjuk, hogy Magyarországon a járművezetők és nemzetközi gépjárművezetők szakmai státuszát ismerjék el!"

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közlekedésiek felszólítják a kormányt - Szociális párbeszédet követel a KSZOSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector