Startlaphoz Csatlakozz!

Rezsióradíj: nem teljes megoldás

 Várhatóan már az ősszel életbe lép az a kormányrendelet, amely minimális rezsióradíjat határoz meg a biztonsági cégek számára. A BDO Magyarország álláspontja szerint az intézkedés jó irány a vagyonőri szakma fehérítése felé, ám érezhető változást csak az alvállalkozói láncok végén szereplő, szándékosan fantomizált cégekkel való trükközés megakadályozása hozhat. Ehhez jogszabályi szinten kellene rögzíteni a megrendelők gondossági kötelmét is – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A tanulmányi szerződés felmondása

Számos szakmában létfontosságú a szaktudás folyamatos fejlesztése, naprakészen tartása. Ezt felismerve a munkáltatók rendszeresen szerveznek továbbképzéseket, a munkavállalók pedig gyakran önállóan is képzik magukat. Mikor lehet felmondani a tanulmányi szerződést és milyen következményei vannak a szerződésszegésnek? Az alábbi cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Általános sztrájk kezdődik Szerbiában

 Általános sztrájkot hirdetett a két legnagyobb szerb szakszervezeti szövetség a munkatörvénykönyv, a bérek és nyugdíjak tervezett módosítása ellen.

Bővebben




A válság előtti mélypontjára csökkent a munkanélküliség

A pénzügyi válság óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliség Nagy-Britanniában, mint most. A brit statisztikai hivatal szerdai bejelentése szerint a március és május közötti időszakban a nyilvántartott állástalanok aránya 6,5 százalékra csökkent; ez a legalacsonyabb ráta 2008 utolsó negyedéve óta.

Bővebben




Kevesebb a munkanélküli, mégis többen keresnek állást

Bár a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint egy év alatt 104 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a Profession.hu rendszerébe 18 százalékkal több felhasználó regisztrált a második negyedévben. A teljes képhez hozzátartozik, hogy eközben 44 százalékkal nőtt az állásajánlatok száma is az online állásközvetítő portálon – olvasható a vs.hu oldalán.

Bővebben




Végre mától nem az államnak dolgozunk

   Ezt a dátumot az országok adórendszereinek szemléletes leírására használják. Azt jelzi, hogy meddig dolgozott egy átlagos munkavállaló azért, hogy az államnak járó adókat és járulékokat kifizesse - adta hírül a 444.hu.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az átlagembernek év végéig már nem kell adóznia, egyszerűen csak a teljes éves jövedeleméből akkora rész megy az államnak, amekkorát a január 1-től július 16-ig megtermel.

Bővebben




Szégyenlista készült a béreket nem fizető vállalatokról

Szégyenlistát állított össze a horvát adóhivatal azokról a vállalkozásokról, amelyek több mint három hónapja nem fizettek bért alkalmazottaiknak - írták a zágrábi lapok szerdán internetes kiadásaikban.

Bővebben




A munkanélküliség aggasztja legjobban a magyarokat

  A magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé – közölte az Ipsos egy nemzetközi közvélemény-kutatás eredményére hivatkozva, amelyet 24 országban, 19 ezer ember körében végeztek. A második helyen a szegénység és a szociális egyenlőtlenség végzett, ezt 56 százaléknyian gondolják problémának, majd a korrupció következik, amelyet 46 százalék sorolt a legjelentősebb gondok közé – olvasható az Origón.

Bővebben




Minimum 200 ezer nettót akarnak a középiskolások

Szinte minden diák szeretne továbbtanulni közülük, mert céljuk a magas fizetés és a vezetői pozíció, leginkább egy nagyvállalatnál – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




A tehetősek sem bíznak az állami nyugdíjban

Minden ötödik közepesnek számító éves jövedelemmel rendelkező magyar rendkívül pesszimista azzal kapcsolatban, hogy idős korában lesz-e elég pénze fedezni a felmerülő egészségügyi kiadásait. Az emberek negyede arra számít, hogy nyugdíjas éveiben gyermekei anyagi támogatására lesz szüksége – írja a Népszabadság.
 

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector