Startlaphoz Csatlakozz!

A bíróság elutasította a DB keresetét

Folytatódhat a német mozdonyvezetők sztrájkja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 07. péntek, 14:36

Egyelőre folytatódhat a német mozdonyvezetők sztrájkja, mert a frankfurti munkaügyi bíróság elutasította csütörtök késő este a német államvasutak (DB) keresetét a munkabeszüntetés betiltására.

    Ursula Schmidt bíró kijelentette, hogy a teherszállításnál szerdán, a személyszállításnál pedig csütörtök hajnalban kezdődött, 109 órányira tervezett sztrájk nem sérti a törvényeket, és nem is aránytalan mértékű.
„A sztrájkok jelentős károkat okoznak, de éppen ez a lényegük” - jelentette ki újságírók előtt a hat óra hosszáig tartó tárgyalás után.

    A DB azért nyújtotta be a keresetet, mert a mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) nem volt hajlandó elfogadni a munkáltató tárgyalási közvetítőkre vonatkozó ajánlatát, és meghirdette a hétfő hajnalig tartó munkabeszüntetést. Azt remélte, hogy a bíróság megtiltja a sztrájkot, és közvetítőket kijelöl ki. Az elutasító ítélet után az államvasutak ügyvédje bejelentette, hogy fellebbeznek ellene.

    Egy bírósági szóvivő szerint a fellebbviteli tárgyalás valószínűleg pénteken délelőtt fél tizenegykor kezdődik.

    A mozdonyvezetők sztrájkja súlyos fennakadásokat okoz Németország vasúti közlekedésében. A munkába járáshoz németek milliói által igénybe vett elővárosi és a távolsági közlekedésben is komoly zavarok alakultak ki. Németország a hét végén ünnepli a berlini fal ledöntésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból kétmillió látogatót várnak Berlinbe.

    A csaknem 200 ezer embert foglalkoztató DB 20 ezer dolgozóját képviselő GDL egyebek között 5 százalékos béremelést követel a munkaadótól, és azt akarja elérni, hogy ne csak a mozdonyvezetők, hanem más területeken dolgozó vasutasok, például a jegykezelők nevében is tárgyalhasson a bérekről. A GDL törekvését gazdasági érdekképviseletek és pártok is bírálták.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Folytatódhat a német mozdonyvezetők sztrájkja.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector