Startlaphoz Csatlakozz!

Parlamenti kérdések

Munkanélküliség, nők munkavállalása, élethosszig tartó tanulás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 03. kedd, 08:22

A munkanélküliség, a nők munkavállalása és az élethosszig tartó tanulás is terítékre került hétfőn a kérdések során a parlamentben, melyről a hrportal közölt összefoglalót.

    Tóth József (MSZP) arról beszélt, hogy a tartós munkanélküliek számára folyósított, foglalkoztatást helyettesítő támogatás havi összege 28 500 forintról 22 500 forintra, míg a közfoglalkoztatók számára juttatott munkabér a minimálbérről 47 000 forintra csökkent. Hozzátette, hogy egy részük rendszeres szociális segélyben részesül, és amíg a támogatás legmagasabb összege tavaly 57 815 forint volt, idén viszont 42 326 forint. A törvény szerint idén csak az kaphat támogatást, aki az előző évben harminc napot dolgozott, de ezt közfoglalkoztatás új rendszere sokak számára nem képes nyújtani. Hozzátette, hogy a tartós munkanélküliek elhelyezkedése sem várható a munkanélküliség emelkedése miatt.

     Halász János államtitkár azt kérte, hogy a politikus is támogassa a kormánynak a munkahelyek megőrzésére és új munkahelyek teremtésére irányuló erőfeszítéseit.

A család és a munka összeegyeztetése érdekében szólalt fel a Fidesz

   Lakatosné Sira Magdolna (Fidesz) a demográfiai adatokat idézve azt mondta, hogy a fiatalok, közülük is elsősorban a nők nehéz helyzetben vannak, mert választaniuk kell a család és a karrier között. Leszögezte, hogy a családokat támogató, a család, a magánélet és a munka összehangolását segítő munkahelyekre van szükség.

    Cséfalvay Zoltán államtitkár azt felelte, hogy a statisztika rossz képet fest, ha azt nézik, hogy a gyermekvállalási korban lévő nők foglalkoztatási rátája mennyire elmarad a hasonló korú férfiakétól. A kormány ezért lépéseket akar tenni az ügyben. Utalt arra, hogy miniszteri biztost neveztek ki, aki a helyzetet elemzi.

Az LMP az élethosszig tartó tanulásról

     Osztolykán Ágnes (LMP) arra volt kíváncsi, hogy a kormány hogyan segíti az élethosszig tartó tanulásban való részvétel radikális bővítését. Halász János leszögezte, hogy a felsőoktatási intézmények bevételi forrásai 2011-ben többletet mutattak, idén közel 46 milliárd forint uniós pályázati forrásra számíthatnak, 2012-2013-ban pedig közel százmilliárd forintnyi további forrás áll a felsőoktatási intézményrendszer fejlesztésére.
 
 Forrás: hrportal.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkanélküliség, nők munkavállalása, élethosszig tartó tanulás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector