Startlaphoz Csatlakozz!

Liga Szakszervezetek: ellehetetlenült a sztrájkjog gyakorlása Magyarországon

Ellehetetlenült a sztrájkjog gyakorlása Magyarországon a Liga Szakszervezetek szerint egy korábbi törvénymódosítás nyomán, egyebek mellett azért, mert a biztosítandó elégséges szolgáltatás szintjét a törvény olyan magasan határozza meg, hogy az észrevétlenné teszi a munkabeszüntetést - közölte az érdekvédelmi szervezet a sztrájk napja alkalmából elküldött tájékoztatásában.

Bővebben




Saját magunkat írhatjuk ki betegszabadságra?

 A Magdeburgi Egyetem kutatói azt javasolják, hogy a dolgozók rövid betegségek esetén önmaguk írhassák ki magukat, hogy a családi orvosok terhelését enyhíteni lehessen.

Bővebben




Tippek megváltozott munkaképességű dolgozók sikeres alkalmazásához

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását nem lehet és nem is kell egy egész épület akadálymentesítésével kezdeni, első lépésnek gyakran egy-két ajtó cseréje, vagy új íróasztalok beszerzése is megteszi. A megváltozott munkaképességű munkavállalók sikeres alkalmazásához lépésenként lehet eljutni, ebben pedig a mentális akadálymentesítés sokszor fontosabb lehet, mint a fizikai körülmények megváltoztatása. Mindez azoknak az érzékenységi átvilágításoknak az egyik tanulsága, amelyeket ügyfelei körében végzett 2014-ben a RehabJob.

Bővebben




Kevés fiatal gondol a nyugdíjas évekre

Negyven felett tesszük meg az első lépéseket a nyugdíjas évek anyagi biztonsága felé, írja közleményében az ING Biztosító. A szerződést kötők közül csak minden ötödik ember 40 év alatti – írja az Origo.

Bővebben




Piac lehet a hiperekből, ha jófej a jegyző

A piac definíciója alapján megvalósítható lehet, hogy a plázákat átminősítsék, és így vasárnap is nyitva tarthassanak az ott található üzletek – véli a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke. Dávid Ferenc jó ötletnek tartja, hogy a hipermarketek azon gondolkodnak, hogy piaccá nyilváníttatják üzleteiket. Ezt a jegyzővel lehet átminősíttetni. A VOSZ főtitkára szerint egy a baráti kerületekben talán megoldható.

Bővebben




Milliós bírság szerződés-mulasztásért

A Munkavédelmi törvény minden munkáltató számára kötelezővé teszi, hogy foglalkozás-egészségügyi szolgálatot biztosítson a munkavállalók számára. A köznyelvben „üzemorvos”-ként használt szolgáltatást 2011. óta már nem kötelező az OMMF részére bejelenteni, azonban a szolgáltatási kötelezettség továbbra is fennáll még akkor is, ha csak egyetlen bejelentett munkavállalónk van – írja a Piac&Profit.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Küzdenek a szakszervezetek a sztrájkjogért

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) február 18-át a sztrájk napjává nyilvánította. Ennek hátterében az húzódik meg, hogy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) munkáltatói oldala a sztrájkjognak az ILO normái által védett státuszát nem fogadja el. Nemzetközi szinten tehát kötélhúzás folyik azt illetően, hogy nemzetközileg is védett-e a sztrájkjog. Sajnos a helyzet hazai szinten sem túl megnyugtató.

Bővebben




Érettségi után irány külföld: magyar diákinvázió a nagyvilágba

 Az osztrák vagy német universitasok mellett népszerű célpont Nagy-Britannia és Dánia is, de akadnak, akik az Egyesült Államokba szeretnének továbbtanulni – íra a sonline.hu.

Bővebben




Mit jelent munkára képes állapotban lenni?

A Munka törvénykönyve a munkavállaló alapvető kötelezettségeként fogalmazza meg, hogy a munkavállaló köteles a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni, és munkát végezni. A munkavédelemről szóló törvény ezt még azzal a rendelkezéssel egészíti ki, miszerint a munkavállaló csak a biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotban, az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munka végzésére vonatkozó szabályok megtartásával végezhet munkát – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Call centeres munka: ha leteszi a telefont, nincs órabér

Az álláskeresés 50 felett külön stratégiát igényel, ha nem vigyázunk, akár olyan munkába is belefuthatunk, ahol az órabért csak a telefonvonalban töltött időre számítják – írja a Profession.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector