Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezetek további akciókkal fenyegetnek

Madrid nem engedhet a munkajogi reformból

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 01. vasárnap, 11:02

A spanyol kormány ragaszkodik munkaerő-piaci reformjához, akkor is, ha a szakszervezetek további akciókkal fenyegetnek az általános sztrájk után − jelentette ki Madridban újságírók előtt Fatima Banez munkaügyi miniszter.

    A szakszervezetek szerint a dolgozók 77 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez, ez magasabb arány, mint a 2010-es hasonló sztrájk idején − a kormány szerint azonban kisebb volt a részvétel. Az országos áramfogyasztás 15 százalékkal volt kisebb a szokásosnál − közölte a Red Electrica Corp. áramszolgáltató −, a nagy autógyáraknál általában az éjszakai műszak állt le, az Ibéria légitársaság járatainak 65 százalékát kellett törölni.

    A kevesebb mint száz napja hivatalban levő konzervatív kormány egy olyan, a parlamentben még módosítható törvényerejű rendeletet vezetett be februárban, amelynek révén gyengülnek a szakszervezetek, könnyebb lesz csökkenteni a béreket és olcsóbban el lehet bocsátani a dolgozókat. Spanyolországban 23 százalékos a munkanélküliség, ez a legmagasabb ráta az eurózónában, a fiatalok közel 50 százaléka nem talál munkát. A következő válság alanyaként emlegetett országban idén 5,3 százalékra kell leszorítani a GDP-arányos hiányt a tavalyi 8,5 százalékról − a büdzsé részleteit ma ismertetik −, miközben a hivatalos prognózis szerint idén 1,7 százalékkal zsugorodik a gazdaság.

    Ha a kormány enged, a piac megbünteti Spanyolországot − figyelmeztetett a londoni Eurasia Group elemzője a Bloombergnek nyilatkozva. (A tízéves spanyol államkötvények hozama meglódult az elmúlt napokban, tegnap 5,42 százalékra emelkedett az egy nappal korábbi 5,33 százalékról.) A szakszervezetek viszont egyelőre elszántak: a szociális konfliktusok erősödni fognak − mondta az egyik nagy szövetség vezetője −, nem állunk le, amíg a kormány jelentősen meg nem változtatja reformintézkedéseit.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Madrid nem engedhet a munkajogi reformból.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector