Startlaphoz Csatlakozz!

A közszférában dolgozóknak követelnek fizetésemelést

Sztrájkolnak több német repülőtéren

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 27. kedd, 07:43

Sztrájk kezdődött kedden kora reggel több németországi nemzetközi repülőtéren, a munkabeszüntetés miatt már reggel több száz járatot kellett törölni.

    A szolgáltatási ágazat szakszervezeti szövetsége (ver.di) által meghirdetett sztrájk a frankfurti, a két berlini, a stuttgarti, a köln-bonni, a hannoveri, a düsseldorfi és a müncheni repülőtérre terjed ki. Stuttgartban például a repülőtéri tűzoltók sztrájkolnak, amitől teljesen megbénult a közlekedés.

    A legnagyobb németországi repülőtéren, a frankfurtin reggel 5 órakor kezdődött a sztrájk és délután 14:30-ig tart. A Lufthansa, a legnagyobb német légitársaság kora reggelig már országszerte 450 járatot törölt.

    A ver.di a közszférában kezdett bértárgyalásokon képviselt álláspontjának kíván nyomatékolt adni a sztrájkkal. A szakszervezet 6,5 százalékos, és legkevesebb havi 200 eurós fizetésemelést követel a közszférában dolgozó 2 millió munkavállalónak. A munkaadói oldal ajánlata 3,3 százalék. A figyelmeztető sztrájk március eleje óta tart, megszakításokkal és mindig más-más tartományokban. Kedden a repterek mellett Hamburgban, Rajna-vidék–Pfalz és Saar-vidék tartományban sztrájkolnak, mások mellett a köztisztasági vállalatok és a közösségi közlekedési vállalatok dolgozói.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkolnak több német repülőtéren.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector