Startlaphoz Csatlakozz!

Hogyan dolgozzunk kánikulában?

 A magas hőmérséklet hatására csökken a szellemi éberség, így a munkahelyen is kevésbé tudunk odafigyelni a munkánkra, ráadásul a fizikai teljesítőképességünk is rosszabb – írja a profession.hu.

Bővebben




Kissé csökkent a munkanélküliség az OECD tagállamaiban

Kissé, a márciusi 7,5 százalékról áprilisban 7,4 százalékra csökkent a munkanélküliség a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 34 tagállamában.

Bővebben




A többségünk nyugdíj után is dolgozna részmunkaidőben

 Az Aegon felmérése szerint a munkavállalóknak csak 32 százaléka menne azonnal és végleg nyugdíjba, amint elérte a nyugdíjkorhatárt, 46 százalékuk ugyanakkor szívesen dolgozna tovább részmunkaidőben - ismertette a nemzetközi élet- és nyugdíjbiztosító, valamint vagyonkezelő 15 országra kiterjedő felmérését Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben




Pénzük után futnak az AES dolgozói

   Kétségbeesett munkások próbálnak segítséget kérni szinte minden fórumon. A felszámolás alatt álló Borsodi Energetikai Kft. két erőművének egykori alkalmazottainak ugyanis csak egy része kapta meg végkielégítését, s most attól félnek, a felszámolás befejezését követően sem jutnak hozzá járandóságukhoz.

Bővebben




Karrier és család között őrlődnek a nők

A Jobline április közepén végzett női karrier kutatása szerint a nők túlnyomórésze úgy érzi, választania kell a munka és a család között. A 800 megkérdezett nő harmada élt már át hátrányos megkülönböztetést a munkahelyén, elsősorban az anyagi megbecsülés, a munkahelyen történő előrejutás és a szakmai tudás elismerése területén szembesültek diszkriminációval. Ezen próbál segíteni első Női Karriernapjának megszervezésével a Jobline.hu.

Bővebben




Rendkívüli munkaidő a gyakorlatban

Jelen írásunkban a munkaidő beosztásával, elszámolásával kapcsolatos szabályok közül a munkavállalókat és munkáltatókat egyaránt érzékenyen érintő rendkívüli munkavégzést vesszük górcső alá. Az alábbi bírósági döntés még a régi Munka törvénykönyve szerint született, de a vonatkozó szabályok az új törvényben is tovább élnek – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Újabb multi zárja be magyar gyárát

A Danone budapesti gyárának kapacitáskihasználtsága olyan kritikusan alacsony, ami hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat szerdán bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentenék, 2015 második félévére pedig beszüntetnék a budapesti gyártást.

Bővebben




Buktak a közalkalmazottak és a nyugdíjasok

Már a KSH adataiból is kiderül, hogy számottevően romlott a bérből élők, köztük a közalkalmazottak, illetve a nyugdíjasok anyagi helyzete a pénzügyi válság kirobbanása óta.

Bővebben




Diákmunka: az iskolaszövet kedvezményrendszere

A nyár közeledtével a családok életében és a híradásokban egyaránt egyre több szó esik a diákok munkavégzéséről. Négyrészes cikksorozatunkban diákok munkavégzési lehetőségeit, ezen belül kiemelt figyelemmel az iskolaszövetkezeti foglalkoztatást igyekszünk átfogóan bemutatni. A munkajog.hu cikksorozatában az iskolaszövetkezet kedvezményrendszerét tekintik át.

Bővebben




Elmarad a végkielégítés a borsodi hőerőműben?

 Nagyjából ezer ember fut a pénze és a munkája után az eladott borsodi hőerőmű esetében, a Blikk szerint. A hőerőművet még 2011-ben vonták felszámolási eljárás alá, hat fordulóban próbálták eladni, eddig sikertelenül. A lap információi szerint most egy ukrán vállalkozás az eredeti ár feléért kapta meg az erőművet.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector