Startlaphoz Csatlakozz!

Sztrájk után jött az elbocsátás budaörsön

Hétfőn kétórás figyelemfelkeltő sztrájkot tartottak egy szállítmányozó cég sofőrjei. A Lagermax Autótranszport Kft. akkor közleményt küldött az MTI-nek, melyben azt írták, 15 gépkocsivezető szüntette be a munkát, mert 70 százalékos béremelést követelnek - írja a vs.hu.

Akár az állandó foglalkoztatás előszobája is lehet a nyári munka

A szabadságolások és a szabadtéri rendezvények időszaka nemcsak a kikapcsolódás lehetőségét, hanem a nyári munkavállalás esélyét is nyújtja. Szakértők szerint a jól megválasztott és elvégzett nyári munka sokat lendít a későbbi elhelyezkedési esélyeken.

Bővebben




Csődbe ment a MÁV egyik leányvállalata

Július 9-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a MÁV Vasjármű Járműjavító és Gyártó Kft. - derül ki a cégközlönyből.

Bővebben




Változatlanul magas, 27,3 százalék a munkanélküliségi ráta

Áprilisban a márciusival megegyező, 27,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta Görögországban - jelentette csütörtökön a görög statisztikai hivatal, az Elstat.

Bővebben




PSZ: 2008 óta nem kaptak béremelést a nevelést segítő dadusok, asszisztensek, titkárok

Az idei újabb béremelés egy tavalyi kormányrendelet alapján jár a pedagógusoknak, mivel akkor a kormányzat nem tudta maradéktalanul kifizetni az eredetileg tervezett összeget – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Bővebben




Cégek ezrei tartanak fiktív alkalmazottat

Több mint 10 ezer olyan cég létezik Horvátországban, amelynek mindössze egy „fiktív” alkalmazottja van, aki ugyan be van jelentve, de nem kap fizetést, a munkáltató nem fizet utána járulékot, ugyanakkor a hatályos jogszabály értelmében az illető így is jogosult lesz a nyugdíjra - derült ki egy felmérésből, amelyet a horvát munkaügyi minisztérium készített.

Bővebben




Gyakornoknak is kell munkaszerződés

  2012. szeptember 1-től a képzési program keretében, illetve a képzés részeként megszervezett szakmai gyakorlat vagy gyakorlati képzés során a felsőoktatási intézményben, az intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben vagy külső gyakorlóhelyen, a hallgatók csak hallgatói munkaszerződéssel végezhetnek munkát. Idén januártól ugyanakkor mentesülnek a  biztosítási- és járulékfizetési kötelezettség alól azok a hallgatók, akiket szakmai gyakorlat vagy gyakorlati képzés keretében foglalkoztatnak. A munkáltatónak sem kell szociális hozzájárulási adót fizetni ezen jogviszonyok alapján – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Nagy feszültségeket váltanak ki a kisgyerekes anyák

 Egy nő nem lakhat 20 percnél távolabb a munkahelyétől – jegyezte meg egy sikeres felső vezető hölgy, amikor munkavállaló-barát szervezeteknél végeztünk kutatást – olvasható a Figyelő oldalán.

Bővebben




Lenne igény magánpraxisra

Kétszintűvé kellene tenni az egészségbiztosítást, hogy aki tudja, megfizethesse az emelt szintű szolgáltatásokat – állítja Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász. A pénz akadályozza meg a betegek többségét abban, hogy magán egészségügyi szolgáltatót válasszanak – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Mérsékelheti a szeptemberre ígért pedagógusbér-emelést a súlyos államháztartási hiány

 Megakadályozhatja vagy mérsékelheti a szeptemberre ígért pedagógusbér-emelést a súlyos államháztartási hiány. Tavaly ugyanis épp a költségvetési hiány mérséklése érdekében, a köznevelési törvény villámgyors átírásával tolták el öt évvel az életpályamodellhez kötött, teljes bérrendezés bevezetését. Egy felmérés viszont azt bizonyítja, hogy a tanárok többsége nem a fizetés miatt érzi magát rosszul – olvasható a Népszavában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector