Startlaphoz Csatlakozz!

Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a dolgozói szegénység felszámolására programot javasol

 A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) kidolgozta a „Program a dolgozói szegénység ellen!” című szakmai háttéranyagot, amelyet tárgyalási alapnak ajánl a társadalmi párbeszéd keretében - mondta Pataky Péter, a szövetség elnöke egy háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

Read more
Az egyenlő munkáért egyenlő bér elve

 A köztisztviselő önmagában a munkatársa jogszabályba ütköző besorolására nem alapíthat igényt, nem kérheti a jogszerű besorolás megváltoztatását az egyenlő munkát egyenlő bér elve alapján. Ez utóbbi elvet az egyenlő bánásmód követelményrendszerén belül kell alkalmazni. Jogeset a Kúria döntése alapján – írja a munkajog.hu.

Read more
Pogátsa: nem a gyerekeink fogják kitermleni a nyugdíjunkat

 Jelen foglalkoztatási és bérszínvonalon nincs megoldás a magyar családok és az államháztartás fenntartható működésére – mondta Pogátsa Zoltán szociológus, közgazdász a FBAMSZ siófoki, biztosításszakmai konferenciáján. A nyugdíjrendszer fenntarthatóságához sem a gyermekszületések számának kell növekednie, hanem a munkahelyekének – írja a biztositasiszemle.hu.

Read more
Vissza a munka világába

– Közel húszezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik megyénkben, országos viszonylatban a keleti régióban a legmagasabb a számuk – tájékoztatott Tarr Gabriella, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének megbízott igazgatója hétfőn, egy munkáltatók számára rendezett fórumon a Megyeházán – írja a haon.hu.

Read more
A versenyszféra segítheti a foglalkoztatás bővülését

Arra számítunk, hogy nem a közfoglalkoztatás, hanem a versenyszféra lesz a foglalkoztatás növekedésének motorja - mondta a munkaerő-piaci és képzési államtitkár kedden Tatabányán, a Fiatalok Európája 2013 nevű állásbörzén és információs napon, amelyen közel kétezer érdeklődő vett részt.

Read more
Precedensértékű ítélet a nők korkedvezményes nyugdíjazásáról

 Nemrég precedensértékű ítéletet hozott a bíróság a női kedvezményes nyugdíj ügyében. A Szabad Földben magyarázatot fűztek az ítélethez.

Read more
Vissza kell szorítani a feketegazdaságot és bővíteni foglalkoztatást és a hitelezést

  A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály.

Read more
Mennyit kapnak a nyugdíjasok?

Miközben divattá vált arról beszélni, hogy mennyire sokat kapnak Magyarországon az idősek, a mintegy 2,2 millió nyugdíjas hét százaléka havonta ötvenezer forintnál kevesebbre számíthat – derül ki a nyugdíjbiztosító adataiból. A rokkantak járandósága a legnépesebb sávban mindössze 25-30 ezer forint. Már több mint harmincezren külföldön kapnak nyugdíjat, de nekik sem számolatlanul ömlik a pénz – írja az azenpenzem.hu.

Read more
Orbán Viktor: a duális képzésnek megvannak a hagyományai

Orbán Viktor szerint a duális képzésnek megvannak a hagyományai Magyarországon, ezért középiskolai szinten „fel tudjuk építeni” ezt a képzési formát; „a nagy kérdés az”, hogy végig lehet-e vinni ezt a felsőoktatásban is. A miniszterelnök erről a Komárom-Esztergom megyei 24 Óra című napilap keddi számában megjelent interjúban beszélt.

Read more
Tömeges elbocsátások jöhetnek a támogatások megvonása miatt

Csak a juhágazatban háromszáz munkahely szűnhet meg a hazai és az uniós agrártámogatási rendszer átalakítása következtében csökkenő juhállomány miatt – írja a Napigazdasag.hu. A juhágazaton kívül azonban a tejtermelést, sőt az állattenyésztés egészét is nagyon keményen sújtja a támogatási rendszer átalakítása.

Read more

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector