Startlaphoz Csatlakozz!

Nem olyan termelékenyek a munkahelyeken és hajlamosabbak a sérülésekre?

Kevésbé bíznak a munkaadók az elhízottakban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 14. vasárnap, 14:00

 A legújabb felmérésből az derült ki, hogy a munkaadók eleve kevésbé tartják alkalmasnak az állásokra a túlsúlyos embereket, mert úgy vélik, hogy kevésbé produktívak és szorgalmasak – írja a vital.hu.

   A HR-es és munkaügyi szakemberek részvételével végzett felmérés azt mutatta, hogy a megkérdezettek több mint a fele szerint az elhízás nem kívánatos tulajdonság, amely a személyiség és az előrevetített munkamorál jelzőjeként használható. Az új felmérést megelőzően a múlt hónapban amerikai kutatók arról számoltak be, hogy az elhízott emberek kevésbé termelékenyek a munkahelyeken, és hajlamosabbak a sérülésekre.
 
   A közelmúltban jelent meg a híradásokban Karsten Kaltoft gyermekfelügyelő dániai bírósági pere is, aki beperelte munkáltatóját azért, mert elbocsájtották azzal az indokkal, hogy elhízása miatt nem tud lehajolni bekötni a gyerekek cipőfűzőjét. Kaltoft azt követeli, hogy az elhízást is tekintsék hivatalosan fogyatékosságnak.
 
   Az új felmérésben Thomas Mansfield jogászgyakornok az elhízott személyekkel szemben tapasztalható negatív sztereotípiákat akarta felmérni a munkakeresés folyamata alatt. Az eredmények azt mutatták, hogy amikor a válaszadó munkaadók két azonos képességű jelentkezővel álltak szemben, akik között az egyetlen különbség az volt, hogy az egyik elhízott, a válaszadók több mint a fele azt állította, hogy inkább a „normális” jelentkezőt venné fel.
 
   A válaszadók több mint egyharmada ismerte be azt, hogy nehezen tudja megállni, hogy elfogult legyen az elhízott jelentkezőkkel szemben. A felmérésben részt vevő munkaadók 56 százaléka állította azt, hogy az elhízás értékes jelzője a jelentkező személyiségének és jövőbeli teljesítményének.

Forrás: vital.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kevésbé bíznak a munkaadók az elhízottakban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector