Startlaphoz Csatlakozz!

Botrányos esetek, következmények nélkül

 Statisztikát senkivel sem lehet olyan szépen és jól javítani, mint a közmunkásokkal. Aki nem hiszi, olvassa el a kormányzati sikerpropaganda múlt heti fejezetét a KSH által kimutatott foglakoztatásbővülésről. A számok mögött az ember viszont talán a legkiszolgáltatottabb tagja a magyar jogrendszernek – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben




Kirúgás emberségesen?

Ez egy elég súlyos dilemma minden HR-t és emberi tényezőt komolyan vevő cégnél, cégvezetőnél, döntéshozónál. Axiómának tűnik, hogy emberséges elbocsátás nincs, legalábbis elbocsátott ember nem tartja emberségesnek az elbocsátását sosem. Talán enyhíthető a rossz érzés némi odafigyeléssel, tervezéssel vállalati oldalról.

Bővebben




Magyarországra jön az indiai gumiabroncsgyár

A 440 millió euróból Gyöngyöshalászon felépülő gyár ezer embernek ad majd munkát.

Bővebben




Munkaidő-kedvezmény a tanulás alatt

Az új Munka törvénykönyve jelentős változásokat vezetett be a tanulmányok folytatása alatt a munkavállalónak törvény alapján járó munkaidő-kedvezmények körében. A szigorodó szabályok mögött feltehetően az a megfontolás áll, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci viszonyok mellett a jogalkotó külön támogatása nélkül is megfelelő képzettségű munkavállalók állnak a munkáltató rendelkezésére – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben




Melyik országban túlóráznak a legtöbbet?

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint a német munkavállalók végzik a legtöbb túlórát, többet, mint társaik az európai szomszédos országokban – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




A teakonyha: viharsarok a munkahelyen

Egy ártatlan helyiség, amely szinte minden munkahelyen megtalálható, és amely mégis számos konfliktus forrása. Mennyi időt tölthetünk ott, mit és kivel ehetünk-ihatunk? Mi teszi a teakonyhát munkaügyi viharsarokká? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Hende: az NKE hallgatóinak a közszolgálat teljes képét ismernie kell

 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatóinak felkészültnek kell lenniük a maguk szakterületén, de az is fontos, hogy a rendszerben is tudjanak gondolkodni, ismerjék a közszolgálat teljes képét - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfő reggel az NKE tanévnyitó ünnepségén Budapesten, az Orczy-parkban.

Bővebben




Bírni kell a stresszt a fegyőri munkához

Több mint nyolcezren dolgoznak a magyarországi börtönökben. Ma 19. alkalommal tartják meg a büntetés-végrehajtási szervezet napját. Ebből az alkalomból pénteken elismeréseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fegyőröknek, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetnek pedig egy csapatzászlót adományoztak. Magyarország 28 börtönében 18.330 fogvatartott van, az intézményekben több mint 8000-en dolgoznak – olvasható a Metropolban.

Bővebben




Ingázni, vagy közmunkázni?

Strukturális, vagyis szerkezeti munkanélküliség. Ez a látszólag tudományoskodó, de létező kifejezés az amúgy is sérülékeny hazai munkaerőpiac Achilles-sarka, egyben megengedhetetlen luxus. Jól menő cégek valahol hiába keresik száz szám a munkás kezeket, miközben a munkás kezek kicsit távolabb tartós álláskeresőként száz szám malmoznak, közmunkáznak, vagy mindkettőt egyszerre teszik – olvasható a sonline.hu oldalán.

Bővebben




Sok ember munkakörülményei rosszabbodtak

Hat évvel a pénzügyi válság kirobbanása után a foglalkoztatottság sok országban még mindig nem tért vissza a 2007 előtti szintekre, miközben sok ember munkakörülményei rosszabbodtak – derül ki az OECD múlt héten közzétett, Employment Outlook 2014 című tanulmányából.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector