Startlaphoz Csatlakozz!

Az internetes álláshirdetések szinte teljesen átvették a korábbi hirdetési formák szerepét

Megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 21. kedd, 14:48

Az értékesítés területén jártas dolgozók a legkeresettebbek, de jelentősen megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma is 2015 első negyedévében a Profession.hu állásportál adatai szerint. A legtöbb jelentkezést adminisztrációs és irodai pozíciók kapták.

  Továbbra is növekszik az online felületek aránya az álláspiacon, mára az internetes álláshirdetések szinte teljesen átvették a korábbi hirdetési formák szerepét. Az első negyedévben 45 százalékkal több önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu adatbázisba, mint tavaly, és ötödével emelkedett a havi látogatók száma. Ezzel párhuzamosan a nyitott pozíciók száma is 9 százalékkal emelkedett és 31 százalékkal több cég adott fel hirdetést.
 
  A legtöbb munkavállalót értékesítési, kereskedelmi pozíciókba keresnek. A meghirdetett állások száma alapján tavalyhoz képest a szakmunka kategória felzárkózott a második helyre. Képzettség tekintetében a leggyakoribb elvárás az 1-3 év közötti szakmai tapasztalat, illetve a főiskolai végzettség.
 
 Az értékes munkavállalókért a cégek is egyre több követ megmozgatnak, és  aktívan használják az online adatbázisokat. A tavalyi első negyedéves adatokkal összehasonlítva a cégek 56 százalékkal többet kerestek az állásportálra feltöltött önéletrajzok között. Míg a legtöbb pozícióba fejlesztőket, könyvelőket, illetve IT munkatársakat keresnek a cégek, a legtöbb jelentkezés továbbra is adminisztrációs, irodai munkákra érkezik, ezt követik az értékesítés, valamint a gyártás és szállítás kategóriák.
 
  Nyelvtudást tekintetve a kereső-kifejezések között az angolt szorosan követi a francia (14 százalék), illetve az olasz (13 százalék) nyelv. A legtöbb hirdetést országos szinten a tanácsadó cégek adták fel, a legnagyobb tíz hirdető között a Bosch-csoport és a Vodafone szerepeltek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector