Startlaphoz Csatlakozz!

Brüsszelben demonstrálnak az aggódó szakszervezetek

Miért kell lecserélni a paksi vezetést?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 17:30

Brüsszelben demonstrálnak a paksi átszervezések miatt aggódó szakszervezetek. Az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetsége délben tüntet az európai parlament épületénél a tervezett létszámcsökkentések miatt. Egyúttal konzultációt is kezdeményeznek a Bizottság energiaügyi főbiztosával és egyeztető tárgyalásra is mennek az európai közüzemi, közszolgálati szakszervezet főtitkárával.

  A hazai érdekvédők szerint a paksi elképzelések veszélyeztetik az atomerőmű biztonságos működését. Ezért megkérik Baji Csaba vezérigazgatót is arra, hogy soron kívül hívja össze az MVM csoport érdekegyeztető és konzultációs fórumát. Szilágyi József a Klubrádiónak elmondta tart az esetleges átszervezések negatív hatásától és az üzembiztonságot is fenyegető 800-1000 fős leépítés lehetőségétől.
 
  Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetség elnöke a Klubrádiónak azt mondta, szerinte az ágazatban működő szakszervezetek osztják azt a szakmai véleményt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi bejelentése, miszerint a kormány külföldi menedzsereket kerestet fejvadász cégekkel az atomerőmű egyes vezetői posztjaira, olyan következményekkel járhat, amelyek akár az erőmű biztonságát is veszélyeztethetik. Szakmai források szerint ennek hátterében a Brüsszel által követelt „átláthatósági kényszer” valószínűsíthető.

  A tervvel kapcsolatban már fenntartásait hangoztatta az Energiapolitikai 2000 Társulat is, amely állásfoglalásában arra mutatott rá, hogy a hazai kutatóbázissal megerősített üzemeltetési, létesítési szakértelem éppen az orosz technológia gyakorlatban is alkalmazott alapos ismeretével haladja meg a nyugati azonos típusú (nyomott vizes) reaktorokat ismerő szakemberek tudását. A hazai atomerőműves szakértelem exportképes tudás - szögezték le.

  Az MVM TSZSZ a paksi atomerőműnél működő két szakszervezettel, a PADOSZ-szal és MÉSZ-szel közösen a napokban levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a helyzet megnyugtató rendezése érdekében. Ebben hangoztatják: bizonyosak abban, hogy az atomerőműnél lefolytatott szükséges átvilágítások - szolgálva a transzparenciát - bizonyítani fogják a jelenlegi működés helyességét, a magyar menedzsment és a munkavállalók szakértelmét, tanulságai hatással lesznek Paks 2 megépítésére és üzemeltetésére is.
Jelezték a kormányfőnek: készek kivenni részüket abból a harcból, amit a kormány folytat a magyar energiapolitika szuverenitásáért, és a brüsszeli döntéshozók számára is jelezni aggodalmukat.

  A szakszervezet honlapján bejelentette, hogy május 22-én Brüsszelben az európai parlament előtt demonstrációt tartanak, és konzultációt kezdeményeznek az EU energiaügyi biztosával.

Forrás: Klubrádió
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Miért kell lecserélni a paksi vezetést? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector