Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet:

Generációk válhatnak munkanélkülivé

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 14:27

2013-ban globálisan 209 millió ember válhat munkanélkülivé. Különösen az ifjúság számára alakulhat a helyzet drámaivá - írja a Die Welt nyomán a Világgazdaság a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyik vezetőjét idézve.

    „A globális munkanélküliség tovább fog növekedni” - hangoztatta  Guy Ryder, az ILO vezérigazgató-helyettese. „Valószínűnek tűnik fel, hogy a gazdasági helyzet idén tovább romlik, és csak 2013-ban lesz fellendülés.  Ebben az esetben azzal számolunk, hogy munkanélküliek jelenlegi globális száma 200 millióról még az idén 204 millióra, 2013-ban pedig 209 millióra fog emelkedni”.

    A világ még nem épült fel a globális pénzügyi válságból. Jelenleg még mindig 27 millióval több a munkanélküliek száma, mint a válság előtt. Különösen súlyos a fiatalok helyzete - folytatta Ryder.

    A világon a fiatalok körében tapasztalt munkanélküliség aránya 12,7 százalék és ez tovább fog emelkedni. Különösen drámai a helyzet Dél-Európában. Így Görögországban és Spanyolországban a 25 éven aluli fiatalok felének nincs állása. „Ez egy olyan időzített bomba, amely nagy pusztító képességgel rendelkezik, ami pedig szociális zavargásokhoz fog vezetni. Azzal a veszéllyel szembesülünk, hogy egy egész generációt fogunk elveszteni” - figyelmeztetett Ryder. Ha ugyanis azok a fiatalok, akik befejezték szakmai képzésüket, és utána több mint két éven át munkanélküliek maradnak, gyakran elvesznek a munkaerőpiac számára.

    „Marginalizálódnak és többnyire egész munkás életükre károsodást szenvednek. Ez az a tapasztalat, amelyre Európában szert tettünk. „ - hangoztatta az ILO vezető funkcionáriusa, aki szerint a politika számára kiemelt fontosságú kötelesség, hogy munkahelyeket teremtsen.

Forrás:  Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Generációk válhatnak munkanélkülivé.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector