Startlaphoz Csatlakozz!

A Magyar Buszgyártók Szövetségének közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 12. kedd, 15:57
Állásfoglalás a Rába és a Volvo Bus megállapodásáról: a Magyar Buszgyártók Szövetsége megdöbbenéssel értesült a Rába Nyrt. és a Volvo Bus Corporation által aláírt megállapodásáról. Az előkészítésébe nem vonták be a jelenleg is termelő hazai gyártókat, beszállítókat és érdekképviseleteket. A monopolhelyzetbe kerülő új, állami gyártó több ezer meglévő munkahelyet veszélyeztet.

   Már a decemberben aláírt szándéknyilatkozat is félelmeket szült az autóbuszgyártók körében, mivel ők már második éve nem szállíthatnak új buszokat az állami tulajdonú közszolgáltatóknak. Jelen kormánydöntés a Rába – Volvo szintjén monopolizálja a hazai autóbuszgyártást, ami a verseny csorbításához és a magyar tulajdonú kapacitások leépüléséhez vezethet, ami közvetlenül több ezer munkahely létét befolyásolja.

    Néhány év alatt a működő hazai autóbuszgyártók milliárdos nagyságú tőkebefektetést hajtottak végre és létrejött az a szellemi- és technológiai kapacitás, amely ma évi ezer darab, teljes egészében hazai fejlesztésű és akár 85 %-ban magyar jármű elkészítését teszi lehetővé. Mindezeket semmissé teheti, ha egy multinacionális gyártó Rába főegységekkel kiegészített termékeit kell a hazai Volán társaságoknak és a BKV-nak megvásárolnia.

    Az együttműködési megállapodás előtt is minden feltétel adott volt ahhoz, hogy az ágazat ismét sikeres legyen. Az állami közszolgáltatók "beszerzési-stopjának" feloldásához pedig semmilyen külföldi stratégiai partnerre nincs szükség.

    Kiadó: Magyar Buszgyártók Szövetsége
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magyar Buszgyártók Szövetségének közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector