Startlaphoz Csatlakozz!

Eleshetnek az árfolyamgát-konstrukció extra kamattámogatásától

Bajban a devizahiteles közszolgák

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 08:33

Sok közszolgának okozhat gondot egy korábbi, gyakran kényelmi szempontok alapján tett lépés, amelynek nyomán kizárják magukat az árfolyamgáthoz kapcsolt kamattámogatásból. Ha ugyanis a hitelfelvételkor a nem közalkalmazott házastárs lett a hitelfelvevő és a közalkalmazott házastárs nem lett adóstárs, akkor jogi szakértők szerint annak ellenére nem jár a kamattámogatás, hogy a további feltételeknek megfelelnek.

   Előírás ugyanis, hogy az ingatlanban legalább 50 százalékos tulajdonjoga legyen a házastársnak és életvitelszerűen ott lakjon. Az sem segít, ha az ingatlan résztulajdonosaként a közalkalmazott zálogkötelezettként szerepel a szerződésben. Szakértők szerint ez a megoldás a jogszabályalkotók akaratával ellentétes eredményt hozott, hiszen például a devizahitel felvétele óta számos esetben történhetett olyan, hogy a közalkalmazott fél házasságot kötött a nem közalkalmazott, korábban a közös otthonra már hitelt felvett társával.

   Az ügyben kerestük az NGM-et, ám onnan másfél munkanap alatt sem kaptunk érdemi választ. Kérdéses, ez mennyiben függ össze azzal, hogy a tárca a híreink szerint lázas munkában tekinti át az árfolyamgát II. szabályozást, miután az első héten visszafogott volt az érdeklődés. Elemzők szerint öngólt lőtt a kormány akkor, amikor korábban kedvezményes kamatozású hitellel kecsegtetett, ám a végtörlesztésből végül kimaradt közalkalmazottaknak vissza nem térítendő támogatást ígért 2012. február 1-jétől az árfolyamgát-szerződés megkötésének időpontjáig. Mivel e lehetőség június 30-ig áll fenn, érthető, hogy az érintettek nem sietnek a banki jelentkezéssel, hiszen addig nem csak a gyűjtőszámlahitel kamatát, hanem a rögzített árfolyam feletti teljes összeget is megspórolhatják.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bajban a devizahiteles közszolgák.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector