Startlaphoz Csatlakozz!

A sajtóesemény csak az ügy lejáratására volt alkalmas

Felmondólevelek: színjáték volt a darálás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 04. szerda, 12:23

 A Szakszervezetek.hu beszámolt arról, hogy  Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke ünnepélyesen közösen darálta le Az élhető magyar egészségügyért mozgalom letétbe helyezett orvosi felmondóleveleit. Ezzel szemben szélhámosságnak nevezte a Veszprémi Naplóban megjelent nyílt levelében a rezidensek felmondóleveleinek - Szócska Miklós egészségügyi államtitkár jelenlétében történő - „ledarálását” Bősze Ferenc ügyvéd, akinél előzőleg letétbe helyezték a nyilatkozatokat - írja a Népszava.

    A jogász kijelentette: egy március 30-án 9 óra 16 perckor küldött e-mail-ben tájékoztatta az államtitkárt, hogy az aznap 10 órára beharangozott sajtóeseményen nem lesz mit megsemmisíteni, mivel a Rezidens Szövetség által megőrzésre átadott felmondólevelek továbbra is nála vannak. A levél szerint addig egyetlen felmondást benyújtó személy sem kérte ki a dokumentumait - holott múlt pénteken Papp Magor, a Rezidens Szövetség elnöke és a szervezet három tagja is „jelképesen" bedarálták a sajátjukat. Papp akkor azt mondta, a többi, 2500 felmondólevelet a tulajdonosaiknak kell megsemmisítenie.
 
    Bősze úgy fogalmazott, a sajtóesemény csak az ügy lejáratására volt alkalmas, és méltatlan volt Szócska Miklós személyéhez.

    A Rezidens Szövetség elnöke múlt szerdán közölte, hogy az egészségügyi kormányzat által bejelentett béremelési ígéret miatt „nem aktiválják" az ügyvédi letétbe helyezett felmondóleveleket. Arra is emlékeztetett, hogy az iratok gyűjtésekor vállalták: amennyiben nem lesz szükség rájuk, az adatvédelmi előírásoknak megfelelően a nyilatkozatokat meg kell semmisíteni. A bérajánlat szerint a bruttó 350 ezer forint alatt kereső orvosoknak bruttó 65.823 forinttal emelik a bérét.

     A kezdő orvosok mostani 90 ezer forintos béréhez nagyjából nettó 42 ezer forintos emelés jön hozzá. Az alkuból azonban kimaradnak a felnőtt- és gyermekorvosi, illetve fogászati alapellátásban dolgozók, azaz mintegy 12 ezer orvos és 25-30 ezer szakdolgozó. Ráadásul a bérígéret fedezeteként megjelölt források ténylegesen nem állnak rendelkezésre az idei költségvetésben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felmondólevelek: színjáték volt a darálás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector