Startlaphoz Csatlakozz!

Továbbra is a korábbi feltételekkel vállalhatnak munkát Svájcban magyarok

Egyelőre nem a külföldi, köztük a magyar munkavállalók helyzete forog kockán az idei bevándorlásellenes referendumkezdeményezések nyomán, hanem Svájc és az EU kapcsolata – állították lapunknak svájci szakemberek. A most vasárnapi népszavazás annyira röhejesre sikeredett, hogy még a bevándorlásellenes populisták is a további korlátozás ellen voltak – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Gondolatok a rendes és a rendkívüli munkaidőről

A rendkívüli munkaidőhöz fogalmilag hozzátartozik, hogy a munkavégzés szükségességét nem lehet előre látni. A munkáltató nem oszthatja be hosszú távra előre a rendkívüli munkaidőt is – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Tömeges elbocsátás jöhet a dohányiparban

 A szakszervezet kéri a honatyákat, hogy ne szavazzák meg az állami trafikellátó bevezetését, mert amiatt több mint ezer munkahely szűnhet meg. Mi lesz a megélhetéssel, a családokkal? – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




A kormány egyeztessen a szakszervezetekkel a minimálbérről

Az LMP azt követeli, hogy a kormány egyeztessen a szakszervezetekkel a jövő évi minimálbér összegéről - mondta az ellenzéki párt társelnöke, miután kedden tárgyalt a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökével.

Bővebben




Modern rabszolgaság a tízórás túlmunka

 Az MSZP minden jogi segítséget megad azoknak a dolgozóknak, akik a kifizetetlen pluszmunka miatt távozni kényszerülnek a Miniszterelnökségtől - mondta lapunknak Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista képviselő tudja, hogy a közalkalmazottak kiszolgáltatott helyzetben vannak, hiszen ahogy Lázár János maga is megfogalmazta: „a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező". Bangóné szerint „ez gyakorlatilag modernkori rabszolgaság”. A Miniszterelnökség után több tárcáról is kiderült, hogy bevezették a 10-12 órás munkarendet, melyről még mindig nem tudni pontosan, hogy melyik minisztériumban folyik törvényes keretek között – írja a Népszava.

Bővebben




Adómódosításokkal ösztönöznék munkára a nyugdíjasokat

A Fidesz szerint akár adójogi szabályokat is módosítani kell, hogy ösztönözzék a nyugdíjasok munkavállalását a hiányszakmákban - mondta Tuzson Bence kedden Budapesten az Országgyűlésben napirend előtt.

Bővebben




A kormány nem hajlandó konzultálni az orvostársadalommal

Nyolcan ülnek hétfő délben az egri sürgősségi betegellátó osztály (SBO) előtti váróteremben, egyelőre mindenki türelmes. Kódolt ajtón lehetne beljebb jutni, de senki sem próbálkozik, egy idős asszonyt kivéve, aki félórás ücsörgés után kopogtat: szeretne beadni egy csomagot a hozzátartozójának, mert indul a busza hazafelé. Akik járatosak itt, azt mondják, esténként más képet mutat a sürgősségi: hatalmas tumultus, túlhajszolt orvosok, ápolók, ideges betegek és hozzátartozók – írja a Népszabadság.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás helyett vasárnapi munkavégzés

Sok frakciótag meglepődött, hogy a kormányfő kiosztotta Kósa Lajosékat, akik azt mondták, amit korábban ő. Úgy vélik, játék a szavakkal, hogy Orbán most támogatta a KDNP-s ötletet. A multik gyárait most sem zárnák be vasárnapra – olvasható a vs.hu.

Bővebben




A Közúti Közlekedési Szakszervezet is tiltakozik a korkedvezményes nyugdíj rendszerének, felszámolása ellen

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségéhez tartozó Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) a VOLÁN autóbuszvezetők érdekében 1989. november 25-i alapító kongresszusán hívta fel a figyelmet a járművezetők egészségét érő káros hatásokra, amelyeket egyértelműen a munkakörülményekre lehetett visszavezetni. Ennek következményeként az autóbuszvezetők 1992. március 01-től jogosultak a korkedvezményes nyugdíjra.

Bővebben




Végkielégítés: kinek, mikor és mennyi jár?

Automatikusan jár a végkielégítés, ha a munkaviszonyt a munkáltató szünteti meg? Jár-e végkielégítés, ha a felek a munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntetik meg? Miért kaptam kevesebb végkielégítést, mint amennyit a törvény előír?  - írja a munkajogportal.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector