Startlaphoz Csatlakozz!

Eddig 29 ezren jelentkeztek

Diplomamentő program: irracionális elvek alapján kötnek szerződést az iskolákkal?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 06. szerda, 08:08

Számos panasz érkezett a sikertelenül pályázó intézményektől a Nyelvvizsga Egyesülethez a diplomamentő program keretmegállapodásaival kapcsolatban, ennek ellenére a program rendkívül népszerű, már most két és félszeres a túljelentkezés - írja szerdai cikkében a Napi Gazdaság.

    Eddig 29 ezren jelentkeztek az ország minden megyéjéből a diplomamentő programra – tudta meg a lap a felsőoktatási intézményekkel kötött keretmegállapodásokat koordináló Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetőjétől. Pákozdi Szabolcs közölte: a képző intézetek pályáztatása lezárult, a diákok viszont még az év végéig kérhetik felvételüket a programba. Az OFA 43 felnőttképzési intézménnyel – 82 helyszínnel – köt szerződést, és a tervek szerint 13 730 fő képzését támogatja. 

    A Nyelvtudásért Egyesület (NYE) elnöke a lapnak elmondta, számos panasz érkezett hozzájuk. A nyelviskolák vezetői jelezték, hogy bár a pályázati kiírásoknak megfeleltek volna, az OFA mégis egymondatos tájékoztató jellegű levélben közölte, elutasították a pályázatukat. Rozgonyi Zoltán olyan budapesti iskoláról is beszámolt, amely 400 fő oktatásáról írhat alá keretmegállapodást. Úgy véli, irracionális elvek alapján kötnek szerződést egyik-másik iskolával. 

    Azok a diákok és iskolák, amelyek a programban részt vehetnek, mindenképpen jól járnak. Az eduline.hu legfrissebb felmérése szerint a tanulók által fizetendő nyelvvizsgadíjak a 30 ezer forintot is elérhetik - írja az újság.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Diplomamentő program: irracionális elvek alapján kötnek szerződést az iskolákkal?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector