Startlaphoz Csatlakozz!

Csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene térítési díjat fizetni

Czibere: a gyermekek ingyenes étkeztetése a cél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 18. csütörtök, 07:00

A kormány feltett szándéka, hogy előbb az általános iskolában, 2016-tól pedig az óvodában és a bölcsődében is minden gyermek ingyenesen étkezzen, a szülőknek csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene minimális térítési díjat fizetniük - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.

    Czibere Károly a hátrányos helyzetű gyerekeket befogadó és nevelő Kedvesházban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az intézkedés bevezetésével nem szabad rákényszeríteni a szülőket arra, hogy saját szegénységüket dokumentálják. A társadalom legfőbb törekvése ne az legyen, hogy „a szegénységet bizonygassuk, és ezek alapján jussunk hozzá bizonyos támogatásokhoz” - fogalmazott. 

    Ha gyermekekről van szó, az legyen az alapelv, hogy a társadalom mindent automatikusan és ingyenesen adjon meg nekik - emelte ki.

    Emlékeztetett, a kormány 20 milliárd forintot fordít arra, hogy 2016-tól minden gyermek - bizonyos jövedelmi korlát alatt - ingyenesen kapjon étkezést. 

    Azoknak a gyerekeknek, akik ezt a támogatást az intézményrendszeren keresztül nem kapják meg, külön programokat kell kidolgozni, ilyen lesz például a nyári gyermekétkeztetés és a tavasztól induló ételcsomagprogram. Előbbinek jelentősen nő jövőre a támogatása, a tavasztól induló, 34 milliárd forintos ételcsomagprogram pedig egyebek mellett a bölcsődés korú, a háromévesnél fiatalabb gyermekeket gondozó családokat fogja segíteni - ismertette Czibere Károly.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czibere: a gyermekek ingyenes étkeztetése a cél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector