Startlaphoz Csatlakozz!

Románia

Mintegy 30 ezer tisztviselő sztrájkolt a közigazgatásban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 21. szombat, 09:34

Mintegy 30 ezer tisztviselő részvételével figyelmeztető sztrájkot tartottak pénteken a román közigazgatásban, az önkormányzati közalkalmazottak alacsony bérükkel elégedetlenek.

    A közigazgatási dolgozók érdekeit védő szakszervezet közlése szerint akciójuk 1850 önkormányzati intézményre terjedt ki.

    A félórás munkabeszüntetéssel arra akarták felhívni a kormány figyelmét, hogy a közalkalmazottak közül a közigazgatásban dolgozó tisztviselők bére a legalacsonyabb. A szakszervezet egyúttal általános sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben a kormány nem veszi komolyan követelésüket, és megtagadja, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek.

    A 30 ezer tisztviselő délelőtt 10 óra és fél 11 között szüntette be a munkát a polgármesteri hivatalokban, megyei önkormányzatokban és az alárendeltségükbe tartozó egyéb intézményekben. Bukarestben mintegy 250 tisztviselő vett részt a sztrájkban, Kolozsváron, a helyi polgármesteri hivatalban több mint ötszázan.

    A közigazgatásban dolgozó tisztviselők bére Romániában 900 és 1900 lej (mintegy 62 és 130 ezer forint) között mozog, amit méltánytalanul alacsonynak tartanak a rájuk háruló felelősséghez viszonyítva. Országosan a nettó átlagbér tavaly év végén 1866 lej (128 ezer forint) volt.

    Victor Ponta miniszterelnök pénteken elismerte, hogy általában a közalkalmazotti bérek méltánytalanul alacsonyak, és úgy vélte, hogy ő maga és az államelnök is „kevesebbet keres mint egy magánvállalat titkárnője”.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mintegy 30 ezer tisztviselő sztrájkolt a közigazgatásban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector