Startlaphoz Csatlakozz!

A kétszer nagyobb bérpótlék veszélybe sodorhatja a dolgozók munkahelyét

A Fidesz tudomásul vette, hogy aláírásgyűjtés kezdődhet a vasárnapi pótlék megduplázásáról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 14. csütörtök, 07:30

A Fidesz tudomásul veszi a Nemzeti Választási Bizottság döntését arról, hogy aláírásgyűjtés kezdődhet a vasárnapi pótlék újabb megduplázásáról, miután az Országgyűlés - kormánypárti képviselők javaslatára - márciusban elfogadta, hogy a korábbi ötven százalékos vasárnapi pótlék helyett száz százalékos pótlék jár a kisboltok alkalmazottainak évente öt vasárnap - közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel.

    A száz százalékos bérpótlékról a vasárnap dolgozók extra munkaterhelését és a hazai kiskereskedelmi vállalkozók teherbíró képességét figyelembe véve döntött a parlament - teszik hozzá. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a kérdéses, kétszer nagyobb bérpótlék veszélybe sodorhatja az ott dolgozók munkahelyét. A lehetséges hatások tekintetében tehát érdemes az érintetteket bevonni a döntéshozatalba - írják.

    A Fidesz közölte: a vasárnapi pihenőnap bevezetése óta 15 ezerrel többen dolgoznak a kiskereskedelemben. A kiskereskedelmi munkahelyek védelme és a dolgozók bérének emelése érdekében a Fidesz a már megduplázott vasárnapi bérpótlék mellett a minden munkavállalót érintő személyi jövedelemadó csökkentésével és a családi adókedvezmény növelésével segíti, hogy jövőre még több pénz maradjon a dolgozóknál.

    A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán hitelesítette a Tóbiás József MSZP-elnök által a 200 százalékos vasárnapi bérpótlékról kezdeményezett népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét.

    Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülése előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a szocialista párt mindent megtesz azért, hogy legyen népszavazás a vasárnapi boltbezárásról, és azt a népszavazást meg fogja nyerni Magyarország lakosságának döntő többsége.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Fidesz tudomásul vette, hogy aláírásgyűjtés kezdődhet a vasárnapi pótlék megduplázásáról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector