Startlaphoz Csatlakozz!

Felszámolják a nemek közötti bérszakadékot

A vállalatoknak be kell jelenteniük a női és a férfi alkalmazottak átlagkeresete közötti különbséget

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 28. kedd, 13:14

Számunkra teljesen szokatlan témáról indítottak nemzeti konzultációt az Egyesült Királyságban. A Cameron kormány kitűzte célul, hogy egy generáció alatt felszámolja a nemek közötti bérszakadékot. Ráadásul meg is kérdezik a társadalmat, mi a véleménye róla – tudta meg a Portfólió.

  A brit kormány elhatározta: véget vet a nemek közötti hátrányos megkülönböztetésnek a munkahelyeken. A korábban már elhatározott fokozatos minimálbér emelés mellett, amely főleg az alacsony bérért dolgozó nőkön lesz hivatott segíteni, most újabb intézkedéseket jelentettek be.

  Ezek szerint a jövőben minden 250 fő feletti vállalat köteles lesz jelenteni a női és a férfi alkalmazottak átlagkeresete közötti különbséget. Többek között arról is megkérdezik a társadalmat, hogy hogyan szabályozzák a most bevezetendő újfajta auditot.

  A nemek közötti bérszakadék egyébként most 19,1 százalék Nagy-Britanniában, ami azt jelenti, a nők átlagosan 80 penny-t keresnek mialatt egy férfi 1 fontot.

  A miniszterelnök azzal is elbüszkélkedett: idén elérték azt a 2011-ben kitűzött célt, hogy a vezető brit részvényindex (FTSE 100) vállalataiban a női vezetők arányát 25 százalékra növelik, vagyis négy év alatt sikerült duplázni.
 
Forrás: Portfolio
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A vállalatoknak be kell jelenteniük a női és a férfi alkalmazottak átlagkeresete közötti különbséget.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector